RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 1. aprill 2017

Keskerakond ja kodakondsus

 Ratas tõmbas vardasse ENSV lipu!
 Juhindudes venemaa agendast ja putinlikust doktriinist, mille kohaselt Eesti Vabariik on uus riik e. NSVL-ist iseseisvunud (jälle kord venemaast eraldunud ehk taasiseseisvunud) riik, võtab kuritegelik (kuriteos süüdi mõistetud) kuid siiski meie riiki ametlikult juhtiv poliitiline organisatsioon ette järgmise jõulise sammu, millega ta tõendab, et astub venemaa arusaamadega ühte sammu.
See samm on kodakondsuse andmine kõikidele Eestis viibivatele isikutele.
Ühelt poolt on tegemist loomulikult kodakondsuse institutsiooni devalveerimise küsimusega. Teisalt on tegemist venemaa ideoloogilise refrääniga kaasaminekuga, et kõik ENSV territooriumil elanud NSVL-i kodanikud peavad saama automaatselt ka Eesti Vabariigi kodanikeks. Loomulikult pole mõtet siinjuures rääkida sellisest asjast nagu riigilojaalsusest või kodakondsuse ihaldusväärseks tegemisest või riigi poolsete sammudega kodakondsuse väärtustamisel vaid tegemist on selgesõnalise üleskutsega veelgi sügavamalt muuta kodakondsuse tähendust ja klassikalisele sotsialismile omasena samastada kodakondsuse tähendus elaniku tähendusega.
Nii nagu on venemaa korduvalt varasematel aastatel kinnitanud, nii ka nüüd kordas kuritegeliku organisatsiooni juhist peaminister Ratas raadiole Radio Svoboda, et peab ebanormaalseks olukorda, kus riigi elanikud ei oma kodakondsust, olles nn halli passi omanikud.
 
Ratas: järgmistel valimistel on Keskerakonna põhiteemaks kodakondsuse andmine kõigile Eestis vähemalt 25 aastat elanud inimestele

Peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas ütles Radio Svobodale antud intervjuus, et järgmistel riigikogu valimistel saab Keskerakonna üheks peamiseks programmiliseks punktiks olema kodakondsuse andmine kõigile Eestis vähemalt 25 aastat elanud inimestele. Lisaks kinnitas Ratas ajakirjaniku küsimusele vastates, et Keskerakonnas pole Kremli poolt mõjutatud inimesi.

Ratas ütles Radio Svoboda ajakirjanikule, et peab ebanormaalseks olukorda, kus riigi elanikud ei oma kodakondsust, olles nn halli passi omanikud.
"Me leiame, et see on ebanormaalne olukord, kui riigi elanikud ei oma kodakondsust ning üks punkt meie programmis ütleb, et kõik inimesed, kes on elanud siin 25 või rohkem aastat, saaksid Eesti passi. Kuid me kõik teame, et praegu kuulub valitsuskoalitsiooni kolm partnerit ning selleni on praegu veel võimatu jõuda. See saab olema konkreetne eesmärk järgmistel parlamendivalimistel. Ning praegu koos uue koalitsiooniga teeme väikseid samme. Näiteks perekonnas, kus vanematel on erinevad passid - hall pass ja teise riigi pass, võivad lapsed saada Eesti passi," vahendas ERR-i uudisteportaal Ratase vastust.

Ajakirjanik uuris kuuldusi, nagu oleks Keskerakonnas tekkinud lõhe ja osa parteist ajab poliitikat, mida mõjutab Kreml. Üheks näiteks oli Yana Toomi Süüria-visiit. Küsimusele, kas Kreml mõjutab juba valitsusparteid "oma" rahvasaadikute kaudu, vastas Ratas, et Kreml ei mõjuta Keskerakonda ning et Keskerakonnas ei ole inimesi, kes tunnevad sümpaatiat Kremli vastu.
 
BHR/Delfi

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP