RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. aprill 2017

Urmas Espenberg: peavoolusotsioloogid alternatiivuurijaid ründamas

Mitmes viimases Ühiskonnauuringute Instituudi poolt läbi viidud uuringus jõuti järeldusteni, mis brüsselimeelsetele punaliberaalse värvinguga “riigisotsioloogidele” ilmselgelt ei meeldinud.

Kolm põhilist uuringutulemust kinnitasid, et eestimaalased on valdavalt konservatiivse meelega, ei poolda homoabielusid ega soovi siia ka võõramaalasi. Sellised uuringutulemused paraku peavoolu poliitikuid ja sotsiolooge ei rõõmustanud. Toredam olnuks ju kuulda, et eestlased on suu kõrvuni üdini liberaalne, kõike tolereeriv ja ennasthävitav seltskond, kes siia meeleldi kõik võõrad kombed ja rahvad sisse kutsub, et ise vaikselt hääbuda. Reaktsiooni sellistele “ebapoliitkorrektsetele” uurimistulemustele ei tulnud kaua oodata ja täna asuski nn. ametlik sotsioloogia mitmel rindel oma konkurente demoniseerima.

Punaka varjundiga Päevalehes tegid osta lahti “tibidoktorandid” Eveliis Padar ja Häli Tarum, kes nimetavad oma kirjutises MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi uuringuid mimikriks, mis lörtsib tõsised teemad maasikamaitseliseks siidriks. Päeva peale tuli lisa ka BNS-st, kus avaldati Eesti Sotsioloogide Liidu ning Tartu ja Tallinna ühiskonnateadlaste üleskutse meediale, mitte levitada “kaheldavate eesmärkide või pädevusega tegijate” uuringute tulemusi.

“Viimase aasta jooksul on avalikkuses esitletud mitmeid väidetavalt sotsioloogilisi uuringuid, mille tegijate eesmärkides või kompetentsuses on põhjust kahelda. Eesti Sotsioloogide Liit kutsub üles ajakirjandust ja teisi avaliku kommunikatsiooni institutsioone mitte tiražeerima selliste uuringute andmeid ja nende alusel tehtud järeldusi,” öeldakse pöördumises. “Ühtlasi on murettekitav, et Eestis arvamusuuringuid korraldav mittetulundusühing Ühiskonnauuringute Instituut kasutab enese legitimeerimiseks akadeemilisi sümboleid. Soovime rõhutada, et MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudil ei ole mingit seost Tallinna Ülikooli ja Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituutidega ning soovime, et avalikkus oleks seose puudumisest selgelt informeeritud,” seisab parketisotsioloogide ühenduste teates.

Lugupeetud roosad liberaaldemokraatidest sotsioloogid on paraku tagasi pöördunud nõukogude aega, kus teatavasti kehtis üks ja ainumas tõde. Nüüd näib selleks olevat brüsseli globalistlik pagulaslembene ja homoseksuaalsusega ülepuuderdatud tõde (on ekslikult Euroopa üleüldise debiilsuse ja allakäigu ajastul tuntuks saanud ka “euroopalike väärtuste” nime all), mis teadusega, sealhulgas sotsioloogiaga, vähimatki sidet ei oma.

Näib, et suu sulgemise, häbistamise, luiskamise, hämamise ja ühe tõe kuulutamise komme koos nõukogude mentaliteediga elab nii vanemas kui ka nooremas põlvkonnas visalt edasi, sest mille muuga seletada nn “objektiivsete” uuringufirmade poolt Reformierakonnale, Keskerakonnale ja sotsidele “saadud” ülikõrgeid toetusprotsente.

Allikas: http://uueduudised.ee/arvamus/repliik/urmas-espenberg-peavoolusotsioloogid-alternatiivuurijatele-kallal/

2 kommentaari:

Anonüümne 14. aprill 2017, kell 11:11  

timur

kui soovid et uuringufirmad loobuks sinu teenusest siis teata uuringus et toetad EKREt ja oled homoabielu vastane.
kahest uuringu asutusest olen koheselt välja arvatud kui antud teemad tulid küsimuse alla.
esimesel asutusel oli lootus et mõtlen ümber ja sain teist korda veel vastata aga teine enam ei riskinud :)

Anonüümne 14. aprill 2017, kell 23:27  

Kas küsitluste võltsimise võimalusega ei saa arvestada? Vaadates ümber -rahulolematuid on ikks väga palju.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP