RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. aprill 2017

MATTI ILVES: SUURBRITANNIA LAHKUB EUROOPA LIIDUST - SEE ON NÜÜD LÕPLIKULT SELGE

Delfi teatas: "Suurbritannia peaminister Theresa May käivitas kolmapäeval kell 12.30 Briti aja järgi ametlikult Euroopa Liidu Lissaboni leppe artikli 50, millega algab kaks aastat kestev läbirääkimisteperiood, mis lõpeb Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumisega 2019. aastal."
See protsess on nüüd siis lõpuks käivitatud, hoolimata ELi pooldavate bittide visast vastuseisust ja lausa kordusreferendumi nõudmisest. Seda võis ka arvata, sest referendumil väljendatud rahva tahe vajab täpset täitmist ja Suurbritannia on väga vana demokraatlik maa, et siin mingit teistsugust lahendust lubada.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk on ELi liikmesriikidele saatnud juba Brexiti-läbirääkimiste suunised. On juba ka teatatud, et EL nõuab, et britid täidaksid ka edaspidi Euroopa Liidu 4. vabadust: Inimeste-, kapitali-, kaupade- ja teenuste vaba liikumist. See on tõeliselt arulage nõudmine iseseisvale riigile! Euroopa Liit ei kohku tagasi nõudmiste esitamisest isegi täiesti iseseisvatele ja liiduga mitte kunagi seotud riikidele nagu näiteks Šveits, Norra ja ka Island ning mõned veel.
Rahalised küsimused on lihtsalt lahendatavad, kuna Suurbritannia on ELi eelarvesse suur pealemaksja (umbes 10 miljardit £ aastas) ja vaevalt, et EL-il on võimalik veel riigilt midagi välja pressida, siiski tahavad nad 60(!) miljardit €, see olevat makse lahutuslepingu eest. Arvatakse ka, et seda laest võetud summat Suurbritannialt  EL nii-kui-nii ei saa.

Samuti on ka ähvardatud Ühendkuningriike, et lahkumine tehakse neile võimalikult raskeks, et teistel osariikidel ei tuleks enam isu E. Liidust lahkumiseks. Brittidele seatud tingimused näitavad nüüd kujukalt Euroopa Liidu tegelikku ja vastikut nägu.
Arvatavasti on brittidel vaja neid läbirääkimisi vaid selleks, et saavutada vabakaubandusleping ELi osariikidega, ei muuks ja nad tuleksid toime ka ilma igasuguste läbirääkimisteta.
Brittide majanduslik seis on hea ja just lahkumine E. Liidust on andnud majanduskasvule jõulise tõuke.

Suurbritannia on juba teatanud, et vahetab välja kõik EL-i seadused, nagu on ka tõeliselt iseseisvale riigile kohane.

Soovime edu brittidele iseseivuse taastamisel ja loodame, et neil oleks ka järgijaid!

1 kommentaari:

Anonüümne 4. aprill 2017, kell 19:53  

Ega seda liitu kauaks enam pole.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP