RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 18. aprill 2017

Pagulaste sissevedu jätkub: Riigikogu komisjon ei toetanud EKRE algatust peatada osalus EL-i rändekavas

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) otsustas esmaspäeval mitte toetada Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ettepanekut peatada Eesti osalus Euroopa Liidu pagulaste ümberjaotuskavas.

“Arutasime ja leidsime, et see ei ole piisav ettekääne, et sellisest, solidaarsusele toetuvast programmist loobuda,” ütles ELAK-i esimees Toomas Vitsut BNS-ile. Ta viitas EKRE esitatud ettepaneku põhjendusele, kus toodi esile kaks hiljutist vägivaldset juhtumit pagulasperedega.
Samuti ei osanud istungil osalenud siseministeeriumi esindajad riigikogu saadikutele selgitada, kuidas toimuks Eesti osaluse peatamine selle Euroopa Liidu programmis, ütles Vitsut. “Tõenäoliselt tooks see meile kaasa üsnagi palju negatiivset tähelepanu ja lähtuvalt sellest otsustas komisjon ettepanekut mitte toetada,” rääkis Euroopa Komisjoni pahameelt pelgav ELAK-i esimees.

EKRE esitatud riigikogu otsuse eelnõu toetas nimelisel hääletusel komisjonis EKRE liige, komisjoni aseesimees Jaak Madison, Keskerakonna liige Oudekki Loone jäi erapooletuks ning ülejäänud komisjoni liikmed hääletasid selle vastu, kaasa arvatud saadikud ennast justkui “konservatiivideks” positsioneerivatest IRLst ja Vabaerakonnast. See paljastas ilmekalt IRL ja Vabaerakonna võltsretoorika, samas kui reaalsete tegudega nad Eesti rahvusriigi eest ei seisa. Kokkuvõtteks otsustas ELAK rahvuskonservatiivide (EKRE) ettepanekut mitte toetada.

Ettepaneku edasise menetluse osas on määrav roll riigikogu põhiseaduskomisjonil, mis on ettepaneku menetlemise juhtivkomisjon ning palus ELAK-ilt ettepaneku suhtes seisukohta.
Eesti on võtnud endale Euroopa Liidus kohustuse ümberpaigutada ja -asustada 553 pagulast Kreekast, Itaaliast ja Türgist. Tänaseks ametlikult Eestisse ümber paigutatud ja asustatud 120 inimest, kellest pooled on lapsed. Üks kuueliikmeline Iraagi perekond läks vabatahtlikult tagasi kodumaale, 31 inimest on Euroopas reisil ning kaks vahi all. Üks seltskond on Eest riigile valetanud, sest ütles oma päritolumaaks Iraani asemel Iraagi.

BNS-UU

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/elak-ei-toetanud-kahjuks-ekre-algatust-peatada-osalus-el-randekavas/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP