RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 10. aprill 2017

MATTI ILVES: SÜÜRIA OLUKORD ON ÜLIOHTLIK

Miks olukord on üliohtlik? Aga seepärast, et USA ründas Venemaa liitlast. USA tulistas 59 tiibraketti Süüria õhuväebaasile, selle käsu andis president Donald Trump isiklikult. Lennuväebaasi Shayrat´ tabasid vaid 23 Tomahawk-tüüpi tiibraketti ja neist üle poole eksisid teelt. Vene sõjaväelased arvasid, et ameeriklased kasutasid, vanu, kasutamistähtaja ületanud rakette. Niivõrd väike tabavusprotsent tuli neile täieliku üllatusna.

Seda tehti seepärast, nagu oleksid Süüria kasutanud kasutanud keemiarelva. See on tegelikult veel kindlaks tegemata ja süürlaste arvates võis nende lennuväe rünnaku tõttu paiskuda õhku lihtsalt ohtlike kemikaale, kui pommid tabasid ühte kemikaalideladu, aga see võis olla ka provokatsioon mässajate ja mõne neid toetava riigi poolt.

Ma tõesti ei usu, et Bashar al-Assad võttis kasutusele keemiarelva nüüd, kus neil on venelaste abiga sõjaliselt kõik suhteliselt hästi, teades, milline hukkamõist sellele järgneks. Samuti nende keemiarelv peaks olema hävitatud, selle hävitamise eest vastutasid just USA ja Venemaa. Assad peaks tõesti hull olema, kui ta hakkas uuesti keemiarelva tootma või võttis kasutusele mingid salajased varud ja seda just nüüd, kus teda saadab sõjaline edu. Seda oleks oodanud võib-olla siis, kui olud sõjaväljal oli ülirasked.

Olukord on seal plahvatusohtlik, mis oleks saanud siis, kui Putin vastaks sõjaliselt oma liitlase ründamisele? Venemaa tühistas kohe lepingu, mis keelas neil Süüria õhuruumis tulistada näiteks USA, Türgi ning ka Iisraeli lennukeid ja peatati samuti kuum liin Pentagoniga. On juba teatatud, et suurendatakse veelgi õhutõrje rakettide arvu.

Olgu öeldud, et varem ei ole ameeriklased otse Süüriat rünnanud, toetatud on vaid mässulisi. Igatahes, Donald Trump mängib Süürias nüüd tulega. Praegu on kujunenud välja seal otsene vastasseis USA ja Venemaa vahel, mis võib isegi viia suure sõjani. Meie idioodid kiidavad ka maailmasõja heaks, peaasi, et USA selle alustaks!

2 kommentaari:

Taivo 10. aprill 2017, kell 12:33  

Sionistid ja nende käsilased ei väsi proovimast, et saaks täieliku kaose valla päästa. Mõni asi siis ka keemiarelva kasutada ja süüdistada selle kasutamises kedagi, kes on pinnuks silmas parasjagu. 2013 a. juba korra prooviti Süürjas suurem sõda valla päästa fabritseeritud keemiarünnakuga, aga siis see luhtus.

Anonüümne 11. aprill 2017, kell 00:29  

...on - ismid. Eksperdid ei ütle, kes, miks, mida nokivad, kui pildimägi kasvab ja uute ikoonide virtuaalne trükivärv lõhnab. Mis veel mõjub tegijate ja ikoonide tervisele paremini? 21. sajandil pole infomürgitus välistud. "Ajupesu" tagajärgi ei saa pestes ennetada. Ekspert mäluauke ei varja, sest loodus ei salli tühja kohta ja häda mõistuse pärast jätab igale tasandile jälje. Vaikimine on sula tõde ja õigus kuum kuld. Kelle või mille sära valetamise oskus või müüdud kuld võimendab? Pime näeb nägijast ja värvitu tunneb värvilõhna nuusutajast paremini. Nii on-einfon-ism või Alzheimer-ism ilmasilmas-invaade.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP