RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 26. aprill 2017

MATTI ILVES: PRANTSUSMAA PRESIDENDIVALIMISTE ESIMENE VOOR

Prantsusmaal läks presidendivalimiste 1. voor võib ütelda, et rahudavalt. "Postimees": "Esmaspäeva varahommikul teatas telekanal France 24, et Prantsuse presidendivalimiste esimese vooru võitis 23,86 protsendiga tsentrist Emmanuel Macron, kes läheb teise vooru koos parempopulistide liidri Marine Le Peniga. Le Peni toetas 21,43 protsenti hääletanutest."

Ootasin muidugi Rahvusrinde juhi Marine Le Pen´i võitu. Sest tema seis oli vahepeal võiduks hea, "Prantsuse siseministeeriumi andmetel kogus Le Pen 24,38 protsenti häältest, Macron 22,19%, Fillon 19,6% ning Mélenchon 18,09%. Samas oli loetud vaid 1/3 häältest. Tulemused on veel tulemata Pariisist ja teistest suurematest linnadest."
Tähtis on see, et Marine Le Pen sai teise vooru, mis toimub 7. mail, kus tal tuleb vastaseks nn. "tsentrist" Emmanuel Macron.
Rahvusrinde juht Marine Le Pen tervitas pühapäeval peetud presidendivalimiste esimese vooru ajaloolist tulemust, mis viib ta teise vooru. On aeg vabastada prantsuse rahvas, sõnas ta. Le Pen on lubanud korraldada muuhulges rahvahääletuse Euroopa Liidust lahkumiseks.

Emmanuel Macron, tsentrist nagu räägitakse (tegelikult ehtne globalist ja pankurite käealune, on töötanud Rothschildi investeerimispangas), vaevalt et on. Sest ta lahkus sotsialistide hulgast suure tüliga ja sotsid nimetasid teda lausa reeturiks. Macroni seljataga ei ole parteid, aga teises voorus asuvad teda toetama kõik parteid, see lepiti juba eelnevalt kokku. Püütakse vaprale Marine Le Pen´ile  teha jälle kambakat, nii kui tehti kohalikel valimistel. Niivõrd suur hirm on neil LE Pen´i ees. Macron on kõigis Le Pen´i vastand ja tuline ELi toetaja. Aga siiski, häbistava kaotuse said Prantsusmaa suured parteid sotsialistid ja  Prantsusmaa parempoolsed (nüüd vabariiklased), kes siiani olid kahakesi jaganud presidendi ametit.
Selliseid presidendivalimisi pole Pariis enne näinud, sest julgeolekut tagas 50 000 politseinikku ja 7000 sõjaväelast! Osa rahvast (erti vasakpoolsed) on tõesti Marine Le Pen´iga ära hirmutatud. Toimus mitu Marine Le Pen´i vastast meeleavaldust, tekkisid lausa löömingud politseiga. Aga siin pole ka midagi imestada, sest meeleavaldajaid juhtisid vasakpoolsed ja anarhistid. Makcron pidi narkootiumide tarbimisse suhtuma väga leebelt, nii, et isegi mõned meie narkomaanid pooldavad teda.

Aga kaotatud ei ole veel midagi, sest ees seisab veel vähem kui 2. nädalat valimiskampaaniat. Selleks soovime edu ja jõudu Rahvusrinde juhile Marine Le Pen´ile.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP