RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 9. juuli 2018

MATTI ILVES: MÕNED KLASSIRUUMID KUULUVAD AUSTRIAS 100% SISSERÄNDAJATE LASTE

Austias kuuluvad mõned klassiruumid 100 % sisserändajate lastele, seda näiteks Villachis ja Klagenfurtis. Kusjuures mitte ükski laps ei räägi esimese keelena saksa keelt. 14. õpilasest ühes klassis Klagenfurtis räägivad vaid mõned saksa keelt, kuid vaid teise või koguni kolmanda keelena. Aga Villachis vaid 4. oskavad mingil määral saksa keelt ja 18 ei oska seda keelt üldse. Nii näitavad "Kronen Zeitung"-i aruanded.

Riiklik tegevjuht Peter Kaiser ütles, et üleüldist otsust koondada kõik sisserändajate lapsed samasse klassi pole olnud, kuigi nii oleks küll lihtsam korraldada "täiendavat keeletuge". Minu meelest on see naerukoht, sest mingist keeletoest siin ei saa rääkida, vaid lihtsalt keeleõppest ja seda oleks kergem teha austerlastega suures ülekaalus olevates klassides.

Kuid loodan, et Austrias lahendab need mured suures osas konservatiivide liider (Austria Rahvapartei), kantsler või peaminister  Sebastian Kurz, saates ebaseaduslikud uusimmigrandid lihtsalt välja.

Kasutatud allikas: https://dailyarchives.org/index.php/news/1460-some-austrian-classrooms-now-consist-of-100-per-cent-migrant-children

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP