RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 21. juuli 2018

Uus rahapatakas tuulde ja sülg rahvale näkku! Riik tahab 83 333 euro eest teada, miks alkoholiraha Lätti läks!

Alkoholiaktsiis on viinud riigilt vähemalt 100 miljonit eurot ja nüüd selgitatakse 100 tuhandega, miks see juhtus.

Tundub, et Eesti riigivõim on kuumuse leevendamiseks otsustanud rahvale näkku sülitada, teatades töötu- ja haigekassa nimevahetuse järel järjekordsest uuest rahaloopimisest.

Riik tellib 83 333 euroga uuringu, et välja selgitada karmi aktsiisipoliitika ja lokkava Läti piirikaubanduse mõjud ettevõtlusele ja laiemalt majandusele. Hanke eesmärk on see, et tulevane poliitikakujundus oleks võimalikult teadmispõhine ja selle jaoks on tarbis võimalikult täpselt teada, mida on aktsiisipoliitika endaga kaasa toonud, kirjutab Postimees.

“Riigi Tugiteenuste Keskuse poolt välja kuulutatud hankega loodetakse, et rahandusministeeriumil ning järgmistel valitsustel ja riigikogu koosseisudel, samuti avalikkusel, on tulevikus kasutada põhjalik analüüs viimaste aastate aktsiisipoliitika majanduslikust mõjust, hinnang tulevaste aktsiisipoliitiliste valikute majanduslikule mõjule ning vastavad poliitikasoovitused, mis kõik kokku toetab olulisel määral teadmispõhisemat aktsiisipoliitikat tulevikus,” kõlab selgitus. Uuringu tegijal peab olema vähemalt kolmeliikmeline meeskond, kuhu kuuluvad projektijuht, analüütik ja ekspert. Analüüsi lõpptähtajaks on 2019. aasta veebruar.

Uus algatus on esile kutsunud lihtkodanike uue vihapuhangu. “Oot, kui ma nüüd õigesti aru saan, siis tahetakse pea 100 tuhande eest saada teada, kuhu ja miks kadus ligi sadakond miljonit aktsiisiraha?” küsib Tõnu Adrik sotsiaalmeedias. “Ilmselt on suvekuumus “eliidilt” viimsegi aruraasu peast viinud… Milleks on meil majandusministeerium oma ametnikearmeega ? Konjuktuuriinstituut ? Eesti pank, lõpuks? Kõigis neis asutuses on kokku sadu ja sadu ametnikke, kes numbreid lugeda oskavad, teevad seda igapäevaselt palgatööna ja nende kokkupandud uuringutulemuse saaksime kätte ilma ühegi täiendava sendita. Sellest hoolimata on vaja välja kuulutada hange ja loopida lisaks sajakonnale miljonile tulle veel täiendavad 100 tonni. Just paari päeva eest kuulutati välja riiklik hullus nimesiltide vahetamiseks miljoni eest. Nüüd see veel otsa…”

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe ja Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Martin Helme sõnul on rahvuskonservatiivid nii Rõivase kui Ratase valitsust juba ammu hoiatanud väära aktsiisipoliitika eest, mis lõpuks riigi tulude langemise näol valusalt kätte maksab, kuid seda ei võetud kuulda. Nüüd siis saab veel kord suure summa tuulde visata, selgitamaks, et EKRE-l oligi õigus!

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/uus-rahapatakas-tuulde-ja-sulg-rahvale-nakku-riik-tahab-83-333-euro-eest-teada-miks-alkoholiraha-latti-laks/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP