RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 31. juuli 2018

USA väljaanne: Soome valmistub kolmandaks maailmasõjaks

Hiljuti ütles USA president Donald Trump NATO laienemist kommenteerides, et NATO uus liige Montenegro on nii agressiivne, et võib esile kutsuda kolmanda maailmasõja. Väike Soome riik on aga valmistunud sõjaks juba pikemat aega, selle jaoks on pealinna Helsingi all tunnelite, veehoidlate ja seadmete võrgustik, mis võimaldab linna elanikel varjuda.

Soome on tuntud oma maaliliste talvede, tipptasemel hariduse ja pealinna Helsingi poolest, aga vähem teatakse seda, et riik valmistub sõjaks, vahendab New York Post.
Helsingi all on tunnelite võrgustik, kuhu on sõja korral võimalik ära mahutada kõik linna elanikud, 640 000 inimest. Punkrid on varustatud toidu, voodite ja meditsiinilise varustusega. Seal on isegi maa-alune liuväli.

Paljud maa-alused objektid nagu parklad, ujumisbasseinid, laste mänguväljakud ja kaubanduskeskused on ka rahuajal igapäevases kasutuses. Soomlased käivad seal siis, kui väljas on külm. Sõja korral on võimalik seal elada linnaelanikel kuni kaks nädalat. Maa all on 240 duširuumi, kus on võimalik end puhtaks pesta pärast keemiarünnakut. Asjatundjate väitel on Soome ainus võimalik vaenlane Venemaa ning kõik see kõik on mõeldud kaitseks Vene ootamatu rünnaku vastu. Soome pealinn asub Vene piirist ligi 250 kilomeetri kaugusel.

Soomes kardetakse, et kui Venemaal tekib Läänega sõjaline konflikt, siis on Soome esimene, kuhu sisse tungitakse. Soomlased on säilitanud teatud tasakaalu ida ja lääne vahel ning NATO-ga pole liitutud selleks, et Venemaad mitte ärritada.

Mõned analüütikud on prognoosinud, et pärast jalgpalli MMi edukat korraldamist võib Venemaa üritada midagi samalaadset nagu oli Ukrainasse sissetung 2014. aastal pärast Sotši taliolümpia korraldamist. Soome välisminister Timo Soini on aga sellise variandi ümber lükanud peale USA-Vene tippkohtumist Helsingis. Soini väitel võib Venemaa nüüd üllatada hoopis teisel moel, kuna neil on palju rohkem mänguruumi võrreldes varasemaga. Nad võivad üritada nüüd sobitada hoopis rahu seoses Ukraina, Süüria ja tuumarelvadega.

Loodetavasti ei pea soomlased oma maa-aluseid punkreid kasutama muuks kui külma eest põgenemiseks.

Allikas:  https://eestinen.fi/2018/07/usa-valjaanne-soome-valmistub-kolmandaks-maailmasojaks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP