RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 5. juuli 2018

MATTI ILVES: SAKSAMAA MAJANDUSEL LÄHEB HALVASTI

Isegi Euroopa Liidu majanduse veduril Saksmaal hakkab minema tõsiselt halvasti, sest Saksa firmad ootavad olulist ekspordi vähenemist. Meeleolu eksportiate seas on pessimistlik ja seda juba 7. kuud järjest. Ekspordi baromeeter langes 1,2 punktilt 12,4 punktile, sellised on Info Instituudi andmed. Selle instituudi uuringus võeti aluseks 2 300. suuremate ettevõttete andmed.

"Maailmamajandue kasv aeglustub ja see on jätnud oma jälje Saksamaa ekspotijatele", ütles Info Instituudi president Clemens Fuest. Esimest korda Saksa autotööstus ei suurene 2016 aastast alates. Tööstse muudab ebakindlaks kaubandusvaidlus Ameerika Ühendriikidega. USA president Donald Trump ähvardab karistavate tollide kehtestamisega autode impordile EList, juba kehtivad tollid alumiiniumile ja terasele. Olen kuulnud, et tollid autodele tulevad 20 %, see tekitab Saksa autotootjatele ülisuurt toodangu langust ja töökohtade kadu.
Kaubandus- ja Tööstuskoda (DIHK) alandas oma prognoosi ekspordile sel aastal 6,5 kuni viis protsenti.

Tollide kehtestamisel ei ole süüdi Donald Trump. Sest Euroopa Liit ise kaitseb ülisuurete tollidega oma siseturgu, millest nüüd üldse ei räägita ja tegelikult on terve see jutt vabakaubandusest üldse üks suur globalistide jama.
Vaadake tabelist, millised tollid on EL kehtestanud USA vastu:
Tegelikult on kaitsetollid majanduse üks loomulik osa. ELi siseselt ei tohi kehtestada mingisuguseid tolle ja seetõttu on Eesti laskund oma põllumajanduse praktiliselt hävitada ebavõrdse konkurentsi tingimustes liidus. Sest kuidas nimetada olukorda, kus riik ei suuda juba ammu toita oma rahvast? Põllumajandus pidi veel meil olema setateegiline tootmisharu.

Olgu veel ka märgitud, et rikas Saksmaa elab juba praegu võlgu! Kui eurotsiooni riikidel on lubatud suurim riigivõlg 60%, siis sakslastel oli see mõni aeg tagasi 70%, olgu öeldud, te enamusel suurtel osariikidel on võlg veelgi suurem.

Kasutatud allikas: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2018/06/26/deutsche-unternehmen-erwarten-deutlichen-rueckgang-der-exporte/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP