RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 30. juuli 2018

„Rahvuslik Teataja“ ja selle toimetaja aeti minema selle aasta Sinimägede mälestusürituselt

Rahvusliku Teataja toimetus teatab järgmist: Rahvuslik Teataja oli kohal ja väljas selle suve Sinimägede üritusel 28. juulil, saabus Kaitseliidu aktivist Heiki Magnus, kes ütles end olevat nüüdsest peakorraldaja. Ta tõstis koos abilisega Rahvusliku Teataja lehestendi koos lehtedega oma sõiduauto järelkärusse ning sõidutas selle ürituse paigast eemale, üle sõidutee surnuaia juurde võsasse, kus see auto järelkärust maha tõsteti. Jaan Hattole ta teatas, et meil toimub siin üritus ja sina siia ei kuulu! Teised võisid samal ajal välja panna, müüa, tutvustada omi raamatuid, särke jms, ilma eelneva loata, nagu asjaosalised ise tunnistasid.

 Rahvuslikku Teatajat ei lubatud levitada samuti 14-aastasel Tauri Treieril, kes oli lehte müünud kolmel varasemal suvel samal üritusel. Noormehe sõnul oli keelajaks korraldaja. Tuntud ja tunnustatud vabadusvõitleja, GULAG-i endine poliitvang Mart Niklus üritas lehte tasuta jagada, kuid ka see keelati ära.

 Rahvuslik Teataja avaldas juuni- ja juulikuu lehenumbris tasuta Sinimägede mälestusürituse reklaami, et selle kordaminekule kaasa aidata, ei ole Heiki Magnusest siiani midagi kirjutanud ja on olnud Sinimägede mälestusüritusel huvilistele saadaval alates 2012. aastast.

Teate koostas Jaan Hatto
28. juulil 2018

1 kommentaari:

Unknown 30. juuli 2018, kell 17:47  

Skandaalne küll,kui Mart Niklusele pandi piirang peale.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP