RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 10. juuli 2011

Kas Rogozin näitas Laarile mängupüstolit?

                                Vastulöök ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

  Venelaste enesekindlus ei tee neile au. Nagu ei ole neile eales au teinud stabiilne ning püsiv üleolev ja ülbe suhtumine väikeriikidesse ja rahvastesse, kes ei ole slaavi verd.

Nad on sellelt pinnalt korduvalt ka lüüa ja häbistatud saanud. Nii nooremas kui vanemas ajaloos.
Piisab kui meenutada nende uhket enesekindlust Poolakate vastu 1920, Eestlaste vastu ca samal ajal, Soome Talvesõjas, II Maailmasõjas, Afganistanis, Tšetšeenia I kampaanias jne, jne.

Sajandeid on vene vägede moraal, võitlusvõime ning tehnoloogiline kvaliteet osutunud kordades madalamaks, kui nad seda ise väidavad olevat. Ajalugu on korduvalt tõendanud, et venemaa on koloss savijalgadel.
Ei ole tänane päev selles mõttes erilisem minevikust. Kuid nagu venemaale kombeks - minevikust ei viitsita ega taheta õppida.

Ja nii jätkub irvitamisoskust ka praegusel venemaal, keda NATO juures esindab äärmuslike vaadetega punašovinist Rogozin. Ilmselgelt on selline reaktsioon aga kantud närveldamisest, sest venemaale ei ole sobiv olukord, kus tema naabritel on olemas kaitsetahe, moraal ning valmidus seista vajadusel vastu venemaa imperialistlikele ambitsioonidele. Kui eesöeldule lisada juurde ühe lastetoaga mittetutvunud vene poliitiku sõnavõtt, siis sünnibki järgnev.

Eesti kaitseministri Mart Laari Delfile antud intervjuus välja öeldud seisukoht, et Eesti kaitsejõud on konflikti korral idanaabriga võimelised kuni NATO abivägede saabumiseni Vene tankide edasiliikumist takistama, kasutades selleks sisse ja reserviste, kutsus esile Venemaa esindaja viisakuse piiri tugevalt ületavad või nagu märkis Delfi - enam kui iroonilise reaktsiooni.

„Ma hindan väga Eesti kaitseministri tormilist fantaasiat,“ ütles Rogozin Interfaxile Laari avaldust kommenteerides.

Rogozini sõnul tunneb ta Laari alates 1992. aastast. „Me tutvusime temaga ühel Euroopa noorte poliitiliste liidrite kohtumisel ja ma tahan öelda, et ta on alati olnud lihtsameelne unistaja, nii kui näeb mängupüstolit,“ jagas Rogozin oma isiklikke muljeid. Siit küsimus - kas Rogozin näitas Laarile mängupüstolit?

Eesti kaitsejõud on Rogozini arvates olematute oskuste ja teadmisteta punt.
„Nähtavasti korvab tormiline fantaasia oskuste ja võitlusvalmiduse puudumise Eesti armees.“ iseloomustas Rogozin meie kaitsejõudude ja Laari vahelist sünergilist seost. Ka soovitas Rogozin Laaril tihedamini antidepressante võtta.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP