RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. juuli 2011

Rohkem wabariigi värk: Mängu ilu…

Pole midagi öelda. Muie tuleb huulile. Edgar on ikka oma poliitikuajaloo parimas vormis. Rakendada nüüd muidu nii keskivaenulik DELFI portaal Keskerakonna järjekordse kongressi promomisse koos sellega paratamatult kaasas käiva erakonnapoliitiliste seisukohtade laialdase käsitlusega peavoolumeedia poolt, on kõva sõna ja markeerib keski tegelikku isolatsioonist väljumist. Juba praegu. Mitte Ratas ei too peale augustikuisel kongressil (hüpoteetiliselt) esimeheks saades keskerakonda isolatsioonist välja. Seda ei saa ta teha sellel lihtsal põhjusel, et Edgar juba tegi selle ära kui otsustas Ratasega erakonna esimehe küsimuses kenasti kokku leppida.
On ikka üsna nürimeelsed ja piiratud küll, oma rikutuse tasandil mõtlevad,  need oma arust poliitilisi niite tõmbavad laarid, ansipid, raudsed ja rosimannused…Arvasid, et kui nemad ei ole suutelised Savisaarega vastastikuse kasu huvides kokku leppima, siis ei suuda seda ka Savisaar Tarandiga ja nüüd siis veel Ratasega…
Kuigi märgid, et selline kokkulepe kohe tuleb, olid ju nii ilmsed. Esiteks kinnitasid lähiminevikus, kuigi natuke erinevatel aegadel nii Savisaar kui Ratas seda, et teevad oma edasised isiklikku poliitikukarjääri puudutavad otsused (kesk)partei huvides. Ja teiseks, Ratas lausus peale kolmetunnist kohtumist Savisaarega ajakirjaniku küsimise peale vastates, et nad ei arutanud mitte Ratase kandideerimist keski esimeheks vaid seda, mis saab pärast kongressi. Ajakirjanik oma piiratuses ei saanud mitte mõhkugi aru. Kuidas, ei küsinudki Savisaarelt luba kandideerimiseks…?
Tegelikult oli kõik ju lihtsamast lihtsam. Potentsiaalsed erakonnajuhi kandidaadid peavad ja saavadki kokku leppida ainult selles, mis saab pärast erakonnajuhi äravalimist. Ehk seda, mis saab kaotajast…Et Ratas otsustas kandideerida, näitab seda, et kokkulepe saavutati ja Ratasele see sobib. Ja Ratas sai ka garantii, et Edgari (vähetõenäolise) kaotuse korral ei juhtu midagi. Just parteile. Sest Edgar jääks edasi linnapeaks ja oleks edasi venelaste häälemagnetiks järgmistel kohalikel valimistel.
See seis ja olukord ausalt öelda mulle meeldib. Kõige rohkem kartsin stagnatsiooni süvenemist olukorras, kus reform ja Savisaar lepivad võimu täielikus ärajagamises siiski kokku. Nüüd seda enam ei juhtu, sest Savisaar saab oma ilma reformitagi…
Allikas: http://tomp.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP