RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 26. juuli 2011

Medvedev allkirjastas seaduse, mida täita pole võimalik

  Venemaa president Dmitri Medvedev kirjutas alla seadusele, mille eesmärk on väidetavalt laste kaitsmine kahjuliku informatsiooni eest igasugustes meediumides.

Seadus keelab levitada ükskõik millisel viisil, sealhulgas õpikutes, informatsiooni, mis võib kahjustada alaealise tervist või arengut, teatab RIA Novosti.

Kuigi seadus on mõeldud väidetavalt pornograafia, roppuste, narkootikumide, alkoholi ja suitsetamise õigustamise, pereväärtuste eitamise ning vägivalla ja julmuse õigustamise vastu, on selge, et seda seadust on võimalik kasutada misiganes informatsiooni tõkestamiseks vene siseriiklikus meedias. Tuleb ausalt tunnistada, et siis peaks vene meedia ilmselt oma eksistentsi lõpetama.

Ametlikult on kinnitatud, et telekanalitel keelatakse parimal eetriajal videote näitamine, milles näidatakse või kirjeldatakse õnnetusi, katastroofe, haigusi või surma, mis võivad tekitada laste hulgas hirmu, õudust ja paanikat. Päevastele telesaadetele peab eelnema vanusepiirangu hoiatus.
Samuti keelatakse sellise informatsiooni esitamine kooliõpikutes, laste hariduskeskustes, spaades ja spordiorganisatsioonides, kultuuriasutustes, laste puhke- ja raviasutustes ning keelatakse selle kasutamine 100 meetri raadiuses nende territooriumist.

Ometigi on selge, et see seadus on olemuselt vastupidine sellele, mis toimub vene meedias täna ning juhtivate poliitiliste jõudude heakskiidul.

Kui seda seadust hakata täitma sõna-sõnalt, siis tuleks venemaal keelata kogu patriootiline meedia, filmid, millised näitavad sõdurite kangelaslikkust (sealhulgas nende kangelaslikku hukkumist) võitluses maailma kurjaga.

Ei ole saladust selles, et vene avalik meedia on täis vägivalda, vägivallakultust ja igapäevast venemaa (või Nõukogude Liidu) poliitiliste struktuuride vägivallategude, vallutuste, röövimiste ning okupatsioonide õigustamist.

Ning kui ka sellise informatsiooni levitamise eest internetis või muude meediumide kaudu on ette nähtud trahvid ja muud administratiivsed sanktsioonid, ei ole võimalik ette kujutada, et venemaa hakkab järsku ausaks ja tõepoolest keelduks edaspidi isenda poolt toime pandud väärtegude õigustamisest. Tõenäoliselt hakkab siis hoopis toimima mingit laadi infovalik, kus teatud vägivallategude õigustamine on lubatud aga teatud asjade puhul teps mitte.

Või äkki on vastupidi - selle seaduse kattevarjus tõmmatakse kott peale kogu ajaloolisele õudusele ja -tõele ning venemaal hakkab taas pihta vaikiv ajastu e. "massiliselt keelatud asjade ajastu"?

Pigem usub BHR siiski hoopis seda tõde, et midagi ei muutu.
Nagu ikka. Populism ruulib ja peagi on venemaal nn. presidendivalimised.

Koerad hauguvad aga karavan loivab edasi.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP