RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 23. juuli 2011

Kreeka on pankrotis

postitas mauri Τράπεζα-της-Ελλάδο&# osak. 16:44 22. juuli, 2011
euro Tundmatu Sõdur kirjutab: "Reuters teatab, et Euroliidu tippkohtumisel lasti Kreeka riik pankrotti. Reutersi ajakirjanik märgib ka ära, et talle ei meenu , millal viimati olevat suuremad maailma meediakanalid viimati Euroliidu tippkohtumise sisust niivõrd vähe ja vääralt infot edastanud avalikkusele. Eilse Euroopa tippkohtumise sisuline külg on see - et Kreeka lasti pankrotti. Pangad , kes Kreekale omal ajal priiskamiseks raha laenasid, peavad osa antud laenudest korstnasse kirjutama. Eilse tippokohutmisega loodi ka mehhanism Euroliidu riikide pankrottide laskmiseks, mida tõenäoliselt kasutatakse tulevikus ka teiste riikide puhul. See skeem on Prantsuse presidendi Sarkozy sõnul midagi uue loodava Euroopa Valuutafondi laadset. Riik lastakse pankrotti jupikaupa ja rahalised kaotused maksavad osaliselt kinni Euroliidu riigid, osa kahjumist kirjutavad korstnasse riigile laenu andnud pangad.

Euroliidu liikmesriigid on Kreeka pankroti käsitlemiseks pikendanud Kreeka laenude tagasimakse perioodi 7.5 aasta pealt 15 aasta ja osaliselt 30 aasta peale, mis tähendab et Kreekale anti osade laenude puhul ajapikendust kuni 2041. aastani.

Lisaks toodi kunstlikult alla Kreekale antavate laenude intress - 3.5% peale. Sama madalat laenuintressi hakatakse pakkuma teistele pankroti serval riikidele Portugalile ja Iirimaale, et mitte tekitada Portugalil ja Iirimaal huvi ka ennast ametlikult pankrotti lasta ning Kreeka-laadseid soodusi saama hakata Euroopa Liidult.

Lisaks võtsid kõik Eurotsooni riigid ( peale Kreeka , Iirimaa ja Portugali ) endale ühise lepinguga kohustuse viia kõigis riikides eelarve defitsiit aastaks 2013 Maastrichti kriteeriumitega vastavusse - riigieelarve puudujääk ei tohi ületada 3% eelarvest."

Allikas: http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP