RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. juuli 2011

Vihmavari on relvitu


4. juuli 2011  
Ametnike monoloogide järgi kõikvõimsast sõjalisest jõust koosnev NATO on juba 100 päeva tegelenud 6 miljonilise elanikuga Liibüa riigiga aga ilma erilise eduta. Algselt kaks nädalat kestma pidanud operatsioon on kiiva vedanud algusest saadik, kui “tippluure” töö tulemusena tabati mitmeid  tsiviilhooneid rääkimata sellest, et rünnati ka mässulisi, keda NATO kaitsma oleks pidanud. Ühel juhul rünnati isegi mässuliste tanke, sest NATO ei teadnud, et mässulistel neid üldsegi on.
Juba mõni nädal peale operatsiooni oli NATO hädas, sest vajalikku pommide hulka lihtsalt ei olnud ja paluti USAlt koheselt täiendust. Tänaseks ongi vaid tänu USA varustamisele see operatsioon üleüldse elujõus. Euroopa kaitsekulutuste massiline ja jätkuv kärpimine on teinud oma töö ja peale suure õhu pole NATO võimsuse taga enam suurt midagi. Euroopas on tekkinud pigem suuremaid turvafirmasid meenutavad pisiarmeed, mille liikmed saavad palka, on alamotiveeritud ja võivad soovi korral lepingu peatada.
Selline “löögirusikas” peaks suutma ka meile pakkuda vihmavarju? Kaheldav. Meil oleks juba ammu aeg lõpetada raha tuulde loopimine igasugustel jaburatel missioonidel, nagu piraatlusega võitlemine, jt ja suunata see raha oma riigikaitse arengusse.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP