RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 12. juuli 2011

MATTI ILVES: EESTIS VÕIB TEKKIDA UUS LIBARAHVUSLIK ERAKOND

Uue "rahvusliku" erakonna teke Eestis mõjub tõsirahvuslastele minu meelest tõelise šokina. Sellised arengud on aga täiesti võimalikud. Isamaa Respublika Liit on nüüd lõhenenud selgelt kaheks leeriks. Endisteks isamaaliitlasteks, kellel on veel säilinud mõningad isamaalised ning konsevatiivsed vaated ja respubikaanideks, kes näivad olevat täielikud liberaalid.
Nii kui kirjutab "Postimehes" Tuuli Koch: "Juba pärast pooleteise aasta tagust IRLi suurkogu on omavahel suhelnud – kohtunud ja meililistis olnud – Aimar Altosaare loodud klubi C’est la vie. Klubis arutavad omavahel tulevikuplaane näiteks Lukas, Andres Ammas, Andres Herkel, Mart Nutt." Need poliitikud näivad siis olevat tegelikud partei lõhestajad. Tuuli Koch järgi on Ammas ütelnud: "Ta oli surmkindel, et järgmisteks valimisteks on nelja erakonna kõrval uus erakond. IRLi juhist Mart Laarist rääkides ütles ta, et ««kampsunite» osa peab teda ammu «poiste» järel lohisejaks»."
Umbes samu mõtteid avaldas "Vikerraadoios" esinedes Tõnis Lukas, rääkides veel, et paljud uued parteid Euroopas on saavutanud suure populaarsuse ja viitas otseselt Soomele, siis Põlissoomlastele. Kuid ei rääkinud sõnagi rahvuslikust erakonnast, milline sõna on ju EL-us põlu all, vaid mainis südamega tehtavat poliitikat(?). Aga ma usun, et tulevastel valimistel võtavad nad rahvuslikuse ja isamaalisuse kindlasti kasutusele. Nii kui äsjastel valimistel tuli jutuks seni aastaid olnud tabuteema - rahvusriik - mis on nüüd jälle sügavasse unustusse langenud.
Kindlasti ei ole see rahvuslastele ja iseseisvuslasele, kes alles proovivad oma ridu koondada hea sõnum.
Foto: Toomas Huik

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP