RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. juuni 2016

Farage: 23. juuni on Ühendkuningriigi uus iseseisvuspäev

Euroopa Liidust lahkumist pooldanud Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage ütles pärast Euroopa Liidust lahkumise pooldajate võitu referendumil, et EL “sureb”, kui Suurbritannia ühendusest lahkub.

Farage nimetas 23. juunit “uueks iseseisvuspäevaks”.
“Ma julgen nüüd unistada, et koidik on saabunud iseseisvale Ühendkuningriigile,” ütles Farage sotsiaalmeedia vahendusel, kui lahkumise pooldajate leeri võit oli kindel. Veel mõned tunnid varem oli ta võitjaks hinnanud ühenduse liikmeks jäämise pooldajaid.

Farage lisas, et loodab, et Suurbritannia lahkumine EL-ist murrab maha selle “läbikukkunud projekti” ning viib “suveräänsete rahvusriikide” Euroopani, vahendas BNS Briti rahvusringhäälingu BBC teadet.
“Kaotame ära selle lipu, hümni, Brüsseli ning kõik, mis on valesti läinud. Mingu 23. juuni meie ajaloos kirja kui uus iseseisvuspäev,” rääkis Farage.
“Me oleme võidelnud rahvusvaheliste (korporatsioonide), suurpankade ja suure poliitika vastu,” lausus ta. “Oleme võidelnud valede, korruptsiooni ja pettuse vastu.”

UKIP-i liider lisas, et kui esialgsed ennustused on tõesed, siis on see võit “päris inimestele, tavalistele inimestele, korralikele inimestele”.

Lõplike tulemuste põhjal pooldas referendumil Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumist 51,9 protsenti hääletanutest, EL-i jäämist aga 48,1 protsenti.
Kui loetud olid hääled kõigis 382 ringkonnas, oli lahkumise poolt 17,4 miljonit inimest ning ühenduse liikmeks jäämist toetas 16,1 miljonit inimest.

Allikas: http://uueduudised.ee/farage-23-juuni-on-uhendkuningriigi-uus-iseseisvuspaev/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP