RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 14. juuni 2016

Saksa rahandusminister: piiride sulgemise korral ähvardaks sakslasi verepilastuse oht

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble andis möödunud nädalal ajalehele Die Zeit intervjuu, milles öeldut tõlgendasid paljud kui väidet, et migrantidele piiride sulgemise korral ähvardaks sakslasi verepilastuse oht.

Valitsuse senist migratsiooni- ja pagulaspoliitikat kaitstes ning tõrjudes üleskutseid piir migrantidele täielikult sulgeda ütles minister ajalehele järgmise lause: "Kapseldumine on just see, mis meid hävitaks, mis meid verepilastusse degenereeriks. Meile tähendavad moslemid Saksamaal meie avatuse ja mitmekülgsuse rikastamist. Vaadake ometi kolmanda põlvkonna türklasi, eriti just naisi! See on ju tohutu innovatiivne potentsiaal!"
Intervjuus rääkis ta ka sellest, et Lähis-Ida ja Aafrikaga tuleks rohkem majanduslikku koostööd teha, sest Euroopa on neid piirkondi aastakümneid ignoreerinud. "Põhja-Aafrika riigid on järjekindlalt öelnud, et me peaks sinna rohkem majanduslikult panustama selle eest, et nad nõustuvad põgenikke tagasi võtma. Ning neil on õigus seda nõuda," märkis Schäuble.

Kuigi majandusest ja poliitikast rääkis Scäubla intervjuus päris pikalt, sai avalikkuses paraku kõige rohkem tähelepanu just eaka ministri poolt tehtud vihjed intsestile.
Kas Saksamaa piiride sulgemine tähendaks tõepoolest seda, et 80-miljonilisel rahval pole enam muud võimalust kui oma lähisugulastega paarituma hakata, küsis ajaleht Der Tagesspiegel retooriliselt.
Väljaande hinnangul peegeldavad sellised avaldused kummalisel kombel palju kritiseeritud ja paremäärmuslikuks peetud erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) väljaütlemisi, mille kohaselt ähvardab migratsioon saksa kultuuri.
Samuti pidas Der Tagesspiegel üllatavaks, et liidukantsler Angela Merkeli parteikaaslaseks olev mõjuvõimas poliitik kasutas sellist rassipõhist loogikat. Ajaleht tuletas meelde Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani ütlust, mille kohaselt olevat türgi päritolu Saksa parlamendisaadikud, kes armeenlaste massitapmise genotsiidiks kuulutamist toetasid, "rikutud verega". "Seda, mis Erdogani ärritas - ehk segatud verd - peab Scäuble jälle saksa rahva päästjaks," kirjutas Der Tagesspiegel.
 
Toimetas
Laur Viirand
 
____________
Suurimat lollust ei ole kaua enam lugenud! Suur saksa rahvas ja verepilastuse oht?
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP