RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. august 2018

Rootsi mosleminaise juhtum: islam lammutab juba ka euroopalikku ärieetikat

Islamikombed tekitavad euroopalikus ruumis ainult paksu pahandust.

Pealesunnitav multikultuursus ei halvenda mitte ainult Euroopa demograafilist olukorda, vaid hävitab ka äriõhustikku, kui kellegi isiklikud solvumised saavad õiguse olla üle ärieetikast.
Rootsis oli taas üks poliitkorrektsusjuhtum, kus mosleminaine polnud nõus tööintervjuul meest kätlema ja jäi tööst ilma. Tööandjale määrati selle eest trahv 40 000 krooni (3827 eurot), kirjutab eestinen.fi.

Rootsi kohus otsustas, et naisel oli usulistel põhjustel õigus keelduda kätlemisest, lähtuvalt Euroopa inimõiguste konventsioonist.
Rootsi mosleminaine Farah Alhajeh tundis end tõrjutuna pärast seda, kui tema palkamisest Uppsala tõlkebüroosse keelduti selle eest, et ta ei andnud tööintervjuu ajal kätt meesterahvale.
Prantsusmaal oli alles hiljuti samasugune juhtum, kuigi pisut teistsuguses kontekstis: naine keeldus pidulikul kodakondsusdokumentide üleandmise tseremoonial andmast kätt meesterahvale ja jäi vastomandatud kodanikustaatusest kohe ka ilma.

Naine ise põhjendas, et tema soovimatus kätelda tulenes tema usulistest tõekspidamistest. Ka tollane sotsialistist peaminister Bernard Cazeneuve oli vastu naisele kodakondsuse andmisele ja märkis, et naise teguviis andis mõista, et teda ei saa pidada Prantsusmaa ühiskonnaga integreerunuks. Sama võib vähimagi kahtluseta öelda ka tolle “uusrootslanna” kohta!
Kahjuks satuvad sellise poliitkorrektsuse tõttu löögi alla just ettevõtted ja asutused, kes peavad ärikohtumisi pidama väga rahvusvahelise seltskonnaga – kuidas viia mosleminaisest firma töötaja näiteks lepingu sõlmimiseks kokku hindust ärimehega, kui nad mõlemad on pärit Indiast, kus nende kahe usurühma suhted on halvad?

Kui usulised tõekspidamised takistavad kedagi tegemast toiminguid, mis on tema uuel ametikohal vajalikud, siis pole vaja kandideeridagi! Ja kui tööandja leiab, et kandidaadi nõudmised võivad ohustada äriõhustikku, peaks tal olema õigus keelduda seletusteta töösoovijat värbamast!
Rootsi mosleminaine ütles, et raha polnud tema jaoks tähtis, vaid see, et talle jäi õigus. Jääb vaid küsida: milliste töökohtade uksed talle pärast sellist kohtuhagi veel avanevad? Või kui ta saabki kohtu abiga töö, siis kaua ta selles õhkkonnas vastu peab?

Multikultuursuse hukutavat mõju saavadki valusalt tunda just äriinimesed: nad ei saa enam lähtuda vaid majandus- ja ärireeglitest, vaid peavad silmas pidama poliitkorrektsust ja vähemuste meeletut enesetähtsustamist.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/rootsi-mosleminaise-juhtum-islam-lammutab-juba-ka-euroopalikku-arieetikat/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP