RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 6. juuni 2019

Liberaalid ja vasakpoolsed on marus Eesti põhiseaduse preambuli rahva ette toomise pärast

Postimees on näinud palju võimuvahetusi ja muutunud ideoloogiaid. Pilt on illustratiivne.

Eesti liberaalsed ja vasakpoolsed ringkonnad on asunud ründama peamist demokraatia tunnust ehk arvamuste paljusust – konservatiivne maailmavaade peaks nende arvates ennast nurka suruma ja vait olema.

Nii rünnatakse Postimeest selle eest, et ajaleht pani päisesse lause: “Seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade”. Selles nähakse justkui konservatiivse ja rahvusliku mõtte kinnistamist ajalehe töösse. Vahemärkusena olgu öeldud, et ilmselt ei soovi kritiseerijad eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest seismist.

Postimeest on rünnatud juba “konservatiivse” omaniku, Helmedega suguluses oleva peatoimetaja, Eesti kriisimomente valgustava rubriigi Meie Eesti, Maarja Vaino lugude ja palju muu eest – liberaalidele ei meeldi kuidagi, et toimuv pole nende kontrolli all. Nad ei oska väärikalt kaotada.
Kui spekulatiivselt eeldada, et peatoimetajaks saanuks Vilja Kiisler, Meie Eesti kirjutaks sellest, kui edukalt Eestis võõraste integreerimine käib, kui konservatiivsed poliitikud ei saaks üldse sõna ja nii edasi – siis ei kräunuks ükski liberaal. Aga kuna keegi julgeb nende maailmavaatele vastulauseid öelda, siis on kisa taevani, sest vasakliberaalid peavad oma tagumiku mugavustsoonist üles kergitama ja ennast kaitsma.

Üks liberaalide rünnakuobjekt on ka Ühiskonnauuringute Instituut ja seda puhtalt sellepärast, et see käsitleb neile ebasobivaid teemasid ega tantsi nende pilli järgi – jällegi nähakse selles konservatismi liigset mõju. Oleks instituut nende kontrolli all ja ajaks samasugust jura nagu Juhan Kivirähk, siis oleks nende arust kõik korras.

Mõnevõrra naljakas on seejuures asjaolu, et ka rahvuskonservatiividele ei meeldi Postimees mitte üks põrm, sest nemad ei näe selle töös tõsist tasakaalustatust ega sõltumatust. Siit aga koorubki välja tõdemus, et liberaalide kassikontserdi taga on soov hoida kogu peavoolumeediat oma kontrolli all ja mistahes kõrvalekaldes näevad nad kohe ohtu oma võimumonopolile.
Eesti Päevaleht teatab, et nemad hüüdlauset päisesse ei pane. Ega pole vajagi – kõik teavad nagunii nende neomarksistlikku tausta.

Mis aga puutub Postimehesse, siis Peeter Helme on öelnud, et fraas päises viitab Eesti põhiseadusele, täpsemalt selle preambuli kõige uuemale, 2007. aasta sõnastusele. Samuti lisab ta, et Postimees pole maailmavaateline väljaanne.
Aga sellest ei tundu piisavat – Eestis on olemas tagurlikud jõud, kes vihkavad kogu südamest Eesti Põhiseaduse preambuli “Seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade” kirjapilti, mõtet ja elluviimist.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/liberaalid-ja-vasakpoolsed-on-marus-eesti-pohiseaduse-preambuli-rahva-ette-toomise-parast/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP