RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. juuni 2019

MATTI ILVES: Rootsi valitsus soovib keelata vanad vikingite sümbolid, väites, et nad kujutavad endast vihkamisele õhutamist

Rootsi valitsus püüab keelata ruuni tähestiku, samuti mõningaid vanu Norra Skandinaavia sümboleid kuulutada ebaseaduslikuks.
Nende ametlik põhjus ruunide keelustamiseks on see, et natsid kasutasid mõnda neist teise maailmasõja ajal, näiteks Odal ruun, mis tähendab O ja Tyr / Tiwaz ruun, mis tähendab T.
Aruande kohaselt on algatuse taga sotsiaaldemokraatlik justiitsminister Morgan Johansson.
Ettepaneku kohaselt võib vana-norra sümboleid ja ehteid vihkamise õhutamise nimel keelata. See hõlmab Mjolniri, norra jumala Thori haamrit, Valknuti / Odini sõlme ja Vegvisiri.

Need sümbolid on aga üle 1200 aasta vanad ja neil pole mingit pistmist natsidega.
Paljude rootslaste jaoks on ruunid suur osa oma  vanast religioonist ja paljudel neil on suur ajalooline tähendus.
Rassismi määratluses Rootsis on lisatud, et igasugune rõhumine religiooni vastu on rassistlik.
See tähendab, et ruunide keelamine on rassistlik ja Rootsis kehtiva õiguse vastu. Sellegipoolest püüab valitsus praegu keelata riigi kristlikku pärandit, usu, kultuuri ja kunsti.

Ruunide keelamine, sest neid kasutasid natsid, on täpselt nagu kristliku risti keelamine, sest seda kasutasid Ku Klux Klan või ristisõdijad, või keelata araabia tähed, mida kasutavad islamiriigi sõdurid, IS / ISIS või Al-Qaeda.
Asa-ühenduses, kes on huvitatud vana-norra kultuuripärandist, on pahameel väga suur, mis tähendab, et see piirab muu hulgas usuvabadust.
Avaldatud on petitsioon ja reedel 24. mail toimub väljaspool Euroopa Parlamenti Stockholmi ettepaneku vastu protesteeijate meeleavaldus.

Huvi vanade norraste traditsioonide vastu on viimasel ajal tugevalt kasvanud nii Rootsis kui ka välismaal ning sisaldab selliseid teleseriaale nagu Vikings, The Last Kingdom ja Thrones Game.

Rootsi punane vähemusvalitsus on jaba varem näidanud teatud hullust ja sai usutud, et enam kaugemale ei ole võimalik minna, kuid alahindasin siiski vasakpoolsete lollust ja näib, et piire totrustel ei ole.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP