RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 1. juuni 2019

Rahvastikuminister Riina Solman pani “ema” ja “isa” ankeeti tagasi

Rahvastikuminister Riina Solman. Foto: Scanpix

Kui toona sotside juhitud siseministeeriumi haldusalas olev politsei- ja piirivalveamet eemaldas lapse esmakordse isikut tõendava dokumendi taotluse ankeedilt sõnad “ema” ja “isa” ning asendas need sooneutraalse sõnaga “vanem”, siis nüüd pööras isamaalasest rahvastikuminister Riina Solman selle otsuse tagasi, vahendab Postimees.

Aprilli alguses juhtis päevaleht Postimees tähelepanu tõsiasjale, et nüüdseks enam kui pool aastat tagasi kasutusele võetud uuest lapse esmakordse isikut tõendava dokumendi taotluse ankeedist olid ühtäkki kadunud mõisted “ema” ja “isa”, mis olid asendatud hoopis sooneutraalse sõnaga “vanem”.
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul tehti selline muudatus toona kodakondsuse seaduse sõnastusest lähtudes: “Kuna kodakondsuse seadus kasutab terminit “vanem”, siis kasutame sama mõistet ka selles andmete esitamist abistavas ankeedis.”
Nüüd on aga sõnad “ema” ja “isa” politsei- ja piirivalveameti lisaankeedis tagasi.

Kui Postimees uuris siseministeeriumist, kas muudatuse taga on uus siseminister Mart Helme (EKRE) – kes kinnitas aprillis, et ema ja isa on ühsikonna põhiväärtused ning lubas hakata oma eelkäija Katri Raigi (SDE) poolt tekitatud “jamaga” võitlema –, siis selgus, et mõisted “isa” ja “ema” pani ankeeti tagasi hoopis erakonda Isamaa kuuluv rahvastikuminister Riina Solman.
“Muudatuse ettepaneku tegi rahvastikuminister, kes on seisukohal, et ametlikes dokumentides peab alati võimalusel olema välja toodud see, kes on lapse ema ja kes lapse isa,” selgitati siseministeeriumist.
 Rahvastikuminister Riina Solman allkirjastamas oma ametivannet, 29. aprillil 2019 Riigikogu istungisaalis. Foto: Erik Peinar/Riigikogu

Solman on enda traditsioonilisi ja konservatiivseid hoiakud ka varasemalt väljendanud. Oma tänavuses avalikus emadepäeva pöördumises rõhutas ta rahvastikuministrina, et ema ja emadus on kogu meie rahva kestmise alustala.
Enne ministriks saamist võttis ta aga mullu sõna surrogaatemaduse teemal, nimetades seda üheks inimkaubanduse vormiks, mis vajab hukkamõistu, mitte õilistamist.

Toimetas Martin Vaher

Allikas: https://objektiiv.ee/rahvastikuminister-riina-solman-pani-ema-ja-isa-ankeeti-tagasi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP