RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 30. juuni 2019

President Kaljulaid üritab eestlasi globaalseks rahvuseks muuta ehk lihtsalt olematusesse saata

President Kaljulaid saadab pidevalt välja segadusttekitavaid sõnumeid.

President Kaljulaid pildus taas sõnu, mis olemuselt võiksid õiged olla, kuid tegelikkuses mõjuvad eestlaste kui väikerahvuse allesjäämisele halvasti.
President ütles reedel Soomes ESTO avamisel, et eestlased peavad mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas.

„Täna on Eesti riik, mis on oma kodanikele alati ja igal pool kättesaadav. E-riik on kõige parem vahend globaalse rahvusluse edendamiseks ja alalhoidmiseks. Seega peame vaba rahvana mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas,“ lausus president Kersti Kaljulaid.
Riigipea sõnul tuleb tegutseda nii, et eestlus ületaks riigipiire ja maailmameresid ning et eestlased tunneksid end ühise rahvana kõikjal laias ilmas.

Taas on tegu väga vale sõnumiga. Eestlased on liiga väike rahvas, et edeneda diasporaas – meid on juba liiga palju maailma laiali läinud. Aeg on eestlasi koju tuua, mitte rääkida üleilmastumisest ja globaalsest rahvusest. Eestlasi koju kutsuda aga president unustas.
Tänases kiires maailmas saavad eestlased küll internetis suhelda, kuid jäävad ikkagi kodumaa jaoks kaugeks. Jutuajamine sõprade ja lähedastega ei aita lahendada Eesti ees seisvad probleeme, mida saavad lahendada vaid eestlased koos. Facebooki välis-eesti gruppides on selgelt märgatav kaugenemine kodus toimuvast ja veendumus, et siia tullakse kunagi kauges tulevikus vanaduspõlve veetma.

Kodumaal aga võtavad võimust vene ja inglise keel, siia saabuvad ukrainlased, neegrid ja araablased – kui eestlased kord koju tulema hakkavad, leiavad nad siit eest samasuguse multikultuurse keskkonna, mis on Berliinis, Londonis ja Pariisis.
President teeb oma globalismimeelsuses ikka ja jälle eestlastele ja nende rahvusriigile karuteeneid.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/president-kaljulaid-uritab-eestlasi-globaalseks-rahvuseks-muuta-ehk-lihtsalt-olematusesse-saata/

1 kommentaari:

helle 6. juuli 2019, kell 12:58  

EESTIS ontubli president ei ole midagi kallimat kui oma endine kodumaa sellepärast sooviksi presidenilt rohkem hoolt rahva suhtes kaunist suve helle



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP