RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 28. oktoober 2013

Eestis lubatud nüüd 2,5x suurem kogus D-vitamiini ehk 1000 IU

Nonii. Eestis saime nüüd asjad nii kaugele, et riiklikult korrigeeriti ehk tõsteti kõrgemale D-vitamiini lubatud koguse piirnorm. Kui veel kuu aega tagasi lubati eestlastel tarbida D-vitamiini mitte rohkem kui 400 IU ehk rahvusvahelist ühikut, siis nüüd on lubatud kogust tõstetud 2,5 korda ehk 1000 IU peale. See on väga hea uudis ja rõõmustamiseks on küllaga põhjust, kuid veelgi rõõmsamad oleksime, kui lubatud kogus oleks tõstetud 5000 IU peale, sest Eesti paikneb geograafililiselt 57. ja 60. laiuskraadi vahel, mistõttu päike liigub madalalt ja efektiivne UVB-kiirgus on kättesaadav vaid ajavahemikul 10:00-14:00, ja sedagi vaid peamiselt suvel! Mart Kulli uurimistöö tegi 2009.a. kindlaks, et suve lõppedes on siiski 73% eestlastel D-vitamiini puudus. See tähendab seda, et peaaegu kolmveerand elanikkonnast ei jõua suvel piisavalt oma “akusid laadida” ja läheb pimedale sügisele ja külmale talvele vastu mitte just kõige paremas tervislikus olukorras.
Miks ei tõstetud 2000 IU või 5000 IU peale?
Kindlat põhjust ei ole teada, kuid ilmselt on asi selles, et kui norm oleks tõstetud 2000 või 5000 IU peale, siis oleksid eesti inimesed liiga terved. Jah, täpselt nii, sest D-vitamiini peetakse kõige elutähtsamaks vitamiiniks üldse.
Tiiu Liebert kirjutas 11. aprillil 2013.a. Eesti Päevalehes nõnda:
Näiteks D-vitamiini madalat taset seostatakse suurema riskiga haigestuda pahaloomulistesse kasvajatesse, diabeeti, südamehaigustesse, tuberkuloosi ja teistesse infektsioonihaigustesse. D-vitamiin mõjutab ka immuunsüsteemi ja lihaste funktsioone, tugevdab lihaseid, parandab koordinatsiooni ning vähendab kukkumiste ohtu. Soomes on näiteks I tüübi diabeeti haigestumine väga suur ja uuringud näitavad, et piisav D-vitamiini kogus raseduse ajal vähendab suhkurtõve levikut.
D-vitamiini vaegusest võivad märku anda luuvalud, lihaste nõrkus ja sage kukkumine, kuid vaegus võib esineda ka igasuguste sümptomiteta. Parim viis selle avastamiseks on D-vitamiini sisalduse määramine veres.
Kokkuvõttes on tegemist ikkagi rõõmupäevaga, sest 1000 IU on tunduvalt parem kui 400 IU ja võimaldab inimestel nüüd kergemini ja lihtsamalt oma igapäevase D-vitamiini vajaduse kätte saada. Sellest tulenevalt oleme nüüd vana hea Lamberts D-vitamiini (400 IU) kõrvale toonud Now Foodsi D-vitamiini (1000 IU). Hea uudis on ka see, et Now Foodsi (1000 IU) puhul on tegemist kapslitega ja neid on kokku 180 tk ehk 60 tk rohkem kui firma Lambertsi tootes — jätkub kauemaks. Kuigi kogused on Now Foods 1000 IU toote puhul suuremad, õnnestus meil hind jätta samaks ehk 15 eurot. See on meiepoolne kingitus Sulle!
Now Foodsi 1000 IU D-vitamiini saad endale ja oma lähedastele osta siit: Jah, soovin D-vitamiini 1000 IU
Näeb välja selline:


Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/eestis-lubatud-nuud-25x-suurem-kogus-d-vitamiini-ehk-1000-iu

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP