RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. oktoober 2013

Helme kavatseb anda piirilepingu allkirjastajad kohtu alla

, 17. oktoober 2013, 07:00
PIIRILEPINGU VASTU: Eile kogunesid Eesti-Vene piirilepingu vastased Pärnusse. (Urmas Kaldmaa)

Eile peeti Pärnus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna eestvedamisel umbes 50 osavõtjaga miiting kavandatava Eesti-Vene piirilepingu vastu, kus erakonna esimees Mart Helme teatas, et kavatseb piirilepingu allkirjastajad kohtu alla anda.
Peale Konservatiivse Rahvaerakonna osalesid miitingul ka Reformierakonna ja IRLi liikmed. Miitingu peakõneleja oli Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.
«Kõik, mida kavatsetakse teha, on seadusevastane,» ütles Helme eelseisvast Eesti-Vene piirilepingust kõneldes.
«Meie erakond on võtnud seisukoha, et need inimesed, kes on konkreetselt selle piirilepingu allkirjastajad ja eestvedajad, on riigireeturid. Ma ütlen niipalju, et erakond kavatseb need inimesed anda kohtu alla. Aga meil on vaja selleks jõupositsiooni.»
Helme hinnangul on Eesti jõudnud olukorda, kus ei saa enam rääkida Eestist kui õigusriigist. «Põhimõttelage järeleandlikkus välissurvele, see popslik küürutamine ja kummardamine kõikvõimalike väljast tulevate soovituste ees – kõik see on viinud eesti rahva olukorda, kus me võime rääkida rahvast kui rümbast,» väitis Helme.
«Meie põllumajandusel on jalad alt löödud ja neid jalgu ei kasvata alla ka eurotoetused. Meie tööstus on muutunud armetuks allhankenähtuseks, mis ei varusta meie rahvast piisava hulga töökohtadega ja mis ei taga meie riigile niisugust maksutulu ja heaolu, et me võiksime rääkida rahvuse kasvamisest ja tugevnemisest.»

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP