RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 22. oktoober 2013

Kas käid rahvuslasega? Siis sõida olümpialt koju!

Londoni olümpial osalenud Saksamaa sõudja Nadja Drygalla sunniti enneaegselt kodumaale naasma, kui avastati, et ta kavaler on rahvuslane.

Saksamaa olümpiaesinduse juhtkond pani pahaks, et 23-aastane Drygalla käib rahvuslasega. Nimelt kirjutas Saksamaa ajakirjandus Londoni olümpia ajal, et sõudekoondise liikme kavaler, endine sõudja Michael Fischer (2006. a. noorte MM-hõbe) oli kandideerinud kohalikel valimistel Saksamaa Rahvusdemokraatliku Partei (saksa k. lüh. NPD) valimisnimekirjas.
Saksamaa nimekas ajaleht „Frankfurter Allgemeine Zeitung” kasutas Fischeri kohta küll väljendit „oletatav paremäärmuslane”, kuid spordiametnikke ega poliitikuid see meelt muutma ei pannud. Neid ei mõjutanud seegi, et koondisekaaslaste sõnul pole Drygalla iial äärmuslikke seisukohti väljendanud ja et sõudja enese kinnitusel ta oma peigmehe sõpruskonnaga ei lävivatki. Saksamaa Olümpiaspordi Liidu peadirektor, endine Roheliste Partei kõrge funktsionäär Michael Vesper vestles Drygallaga Londonis poolteist tundi ja veenis viimast olümpiakülast „vabatahtlikult” lahkuma.
Drygalla ei leidnud endal mingit süüd ja ütles ka sõudeliidu juhtidega kohtudes, et on truu olümpiaharta põhimõtetele, kuid otsustas siiski 3. augustil 2012 „vabatahtlikult” lahkuda. Lahkumist kergendas asjaolu, et ta paatkond (kaheksaline) oli päev varem toimunud finaalist niikuinii välja jäänud. (Üldkokkuvõttes saadi 7. koht.)
Rahvusvahelise Olümpiakomitee pressiesindaja Mark Adams ütles - Briti ajalehe „Daily Mail” teatel - , et Drygalla polnud olümpial teinud midagi valesti.

Materdamine ja surve

Saksamaa siseminister Hans-Peter Friedrich (Kristlik-Sotsiaalne Liit) ütles ajakirjandusele: „Äärmuslikul mõttelaadil pole spordis kohta. Sest sportlased on ka eeskujuks.” Friedrich, kelle haldusalasse kuulub ka sport, nõudis Drygalla-juhtumi põhjalikku uurimist. Saksamaa parlamendi alamkoja, Liidupäeva spordikomisjon asubki seda uurima juba tänavu septembris. Olümpia lõppedes lubas sama teha ka riigi sõudeliit.
Rostocki linnas elava Drygalla koduliidumaa, Mecklenburg-Vorpommerni siseminister Lorenz Caffier (Kristlik-Demokraatlik Liit) süüdistas juhtunus sõudeliitu ja nimetas juhtumit väga pahameelttekitavaks ning olümpiale varjuheitvaks.
Drygalla materdajad nõudsid lausa, et ta selle skandaali tõttu oma sportlasetee lõpetaks. Materdatav teatas aga, et kavatseb sporti edasi teha.
Drygallat survestatakse juba vähemalt 2011. aasta sügisest peale. Nimelt vallandati ta toona „äärmuslasega käimise tõttu” töölt politseis ja jäeti ilma ka olümpiastipendiumist. S.t. jäeti sisuliselt ilma sissetulekuta. Talle leiti küll töökoht koduliidumaa sõudeliidus, kuid kuupalk oli vaid 400 eurot. Survest hoolimata murdis ta end taas olümpiakoondisse. Tööleping lõpeb 31. augustil. 1. septembrist pidi Drygalla saama töökoha kaitsejõududes. Teades Saksamaa võimurite meelsust, on selle koha saamine nüüd aga enam kui kahtlane.
Spordijuhid, treenerid ja kõrged politseiametnikud on „tungivalt soovitanud” Drygallal loobuda „valest” kavalerist ja leida endale uus, kuid seni edutult.
Fischer polnud skandaali puhkemise hetkel küll enam NPD liige, kuid see olukorda ei päästnud: politsei nuhkis tema ja Drygalla järel ka vähemalt kolm kuud pärast ta lahkumist parteist. Drygallale heideti aga ette „paremäärmusliku sisuga” internetiväljaannete lugemist..
Saksamaa Rahvusdemokraatlik Partei on ametlikult registreeritud erakond. Kõik keelustamiskatsed on nurjunud, kuna NPD tegutseb seaduskuulekalt.

TÕNU KALVET
Rahvuslaste Tallinna Klubi ajalehe „Rahvuslik Teataja” 10. numbris (juuli-august 2012) ilmunud kirjutis.
________________
"Rahvuslikku Teatajat" saate tellida kui võtate ühendust levijuhtidega

Levijuhid:
Tallinnas ja mujal Põhja-Eestis: Johanna Ranne (e-post: johanna.ranne.armane [ät] gmail.com; telefon: 59037103).
Lääne- ja Kesk-Eestis: Jaan Hatto (e-post: stuvsta [ät] hot.ee; telefon: 51903374).
Tartus ja mujal Lõuna-Eestis: Osvald Sasko (telefon:55542270).
Levijuhtidelt saab ka varasemaid „Rahvusliku Teataja“ numbreid.

Tõnu Kalvet,
„Rahvusliku Teataja“ peatoimetaja
Telefon: 55900564

1 kommentaari:

Anonüümne 27. oktoober 2013, kell 03:12  

nadja on raudselt mingi "teise põlve sakslane", kes otsustas nüüd rahvuslaseks hakata? varsti karjub EQUALITY, DEMOCRACY jms :D



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP