RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 21. oktoober 2013

Eestit okupeeriv idanaaber tahab järgmisel aastal Euroliiduga viisavabaduskõnelusi alustada

RIA Novosti teateil tahab venemaa järgmisel aastal alustada Euroopa Liiduga viisavaba reisimise tingimuste üle läbirääkimisi. Vastava info edastas intervjuus üks vene riigi tippametnikest.

«Selleks peab EL aga eelnevalt langetama poliitilise otsuse,» alustamaks läbirääkimisi kokkuleppe algversiooni üle, sõnas see tippametnik - vene asevälisminister Aleksei Meškov RIA Novostile.

«Lepe puudutaks lühiajalisi reise,» lisas Meškov ja kutsus Brüsselit üles pärast vene-ELi detsembris toimuvat tippkohtumist alustama lepingu algversiooni väljatöötamisega.

Eestile kuuluvaid Ingerimaad ja Setomaad tääkidega enda küljes hoidev venemaa on üritanud aastaid Euroopa Liiduga soodsaid viisatingimusi sisse seada, kuid EL on leppe sõlmimist pidevalt edasi lükanud.

Postimees nimetab viisavabaduse ürituse senises läbikukkumises süüdiolevatena (Moskva arvates) ka euroskeptikuid kui protsessi väljasuretajaid.

«Me ootame ELilt positiivset signaali,» ütles Meškov.

Millal leping võiks sõlmitud saada, seda okupantide tippesindaja ei täpsustanud.
 

2 kommentaari:

Anonüümne 21. oktoober 2013, kell 21:44  

Ta ei taha vaid küsimus on ammu otsustatud.Takistuseks oli Eesti piirilepe.Eesti riigipeadele on see teada ja reedavad seda uuemad piirangud tolli ja piiriseadustes.Venemaa OSTIS viisavabaduse ja käsk Eestile tuli Brüsselist ega kuulu vaidlustamisele.Tahan öelda sellega seda ,et nii toimib suurema õigus ja seda kõikjal maailmas.Selle vastu ei ole mõtet sõdida vaid leida võimalus seda nutikalt ära kasutada.Kui ei taha heaga siis võetakse jõuga!

Anonüümne 22. oktoober 2013, kell 00:14  

http://via-midgard.info/news/article/kak-migranty-otomstili-rossii.htm
idanaaber on okupeeritav veel yhe idanaabri poolt



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP