RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. oktoober 2013

Üle poole Eesti peredest kuulub Euroopa vaesema viiendiku hulka

ärileht.ee

Pea 60 protsenti Eesti leibkondadest olid 2008. aastal sissetulekute poolest Euroopa Liidu 20 protsendi kõige vaesemate seas, selgub Eurostati värskest väljaandest.

Kõik leibkonnad järjestati ostujõu pariteete arvestades ekvivalentnetosissetuleku järgi ja seejärel mõõdeti, kui suur osa mingi riigi leibkondadest millisesse kvintiili satub, selgitab statistikaamet.

Ekvivalentnetosissetulek on leibkonna käsutuses olev netosissetulek jagatud leibkonnaliikmete tarbimiskaalude summaga, mis võtab arvesse leibkonna suurust ja koosseisu.

Viiendasse ehk rikaste kvintiili kuulus pisut üle poole Luksemburgi leibkondadest. Üllatajaks oli Küpros - selle riigi leibkondadest mahtus rikaste kvintiili kolmandik.

Eesti leibkondadest oli Euroopa Liidu rikaste viiendikus vaid 3 protsenti ehk sama palju kui Luksemburgi leibkondadest jäi esimesse ehk vaesemasse kvintiili.

60 protsenti Eesti leibkondadest paigutus kõige vaesemasse esimesse kvintiili. Veidi jõukamas teises kvintiilis oli viiendik ja kolmandas veidi üle kümne protsendi Eesti leibkondadest.

Rohkem kui Eestis oli esimeses kvintiilis leibkondi vaid Bulgaarias (81 protsenti) ja Rumeenias (68 protsenti).

Läti ja Leedu leibkondi kuulus EL-i vaesemasse kvintiili paar protsendipunkti vähem kui Eestis.

Allikas: http://www.eesti.ca/ule-poole-eesti-peredest-kuulub-euroopa-vaesema-viiendiku-hulka/article40400
_____________
Tähendab, edestame vaesuse poolest juba ka Lätit ja Leedut!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP