RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. oktoober 2013

Konservatiivne Rahvaerakond taandab oma Tartu esinumbri Henn Kääriku

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 16.10.2013

Konservatiivne Rahvaerakond taandab oma Tartu esinumbri Henn Kääriku
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond taandab oma Tartu linnapeakandidaadi ja valimisnimekirja esinumbri Henn Kääriku seoses tema vastu esitatud süüdistustega koostöö kohta KGB-ga 1980-ndtel aastatel. Erakonna juhatus rõhutab, et taoline info on täiesti ootamatu ning šokeeriv. Meie veendumuste kohaselt ei ole taolise taustaga inimesel kohta erakonna ridades.
„Olen vestelnud Henn Käärikuga. Ta eitab küll süüdistusi, kuid palus ennast ise poliitikast taandada, et mitte seada erakonda tervikuna löögi alla, kuni kõik asjaolud tema võimalikust koostööst KGB-ga on lõplikult selgunud,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. „Kui ilmneb, et Ekspressis ilmuv materjal on tegelikult valimiseelne laim, soovitan tal pöörduda oma hea nime taastamiseks kohtu poole ning loomulikult vaatame siis uuesti üle ka oma otsuse.“
Kuna valimisnimekirju enam muuta ei saa, kutsume üles valijaid hääletama Tartu nimekirja teiste kandidaatide poolt. Kohalike valimiste seaduse järgi reastuvad kandidaadid ümber vastavalt saadud häältele ning volikokku pääsevad oma nimekirjades enim hääli saanud isikud. Eeldame, et kui valimistulemus viib Henn Kääriku siiski volikokku, loobub ta oma mandaadist.
Samas soovib Konservatiivne Rahvaerakond väljendada oma tülgastust Hans H. Luige meediakontserni tegevuse üle, kuna Eesti Ekspressi lugu kujutab endast juba tuttavat mustrit tulla vahetult enne valimisi välja skandaaliga, mille eesmärk on selgelt mõjutada valimistulemust ning manipuleerida inimestega. „Kui tavaliselt näeme taolisi uudispomme lõhkemas Keskerakonna all, siis sedapuhku on sihikule võetud Konservatiivne Rahvaerakond,“ tõdeb Helme. „Nagu meile asjaoludega tutvudes selgus, oli Ekspressil kompromiteeriv dokument käes väga ammu. Nad oleks võinud sellest loo teha näiteks juunis, kui Henn Käärik meiega liitus. Või septembri alguses, kui Tartu piirkond ta oma esinumbriks kinnitas. Oodati aga valimiste eelõhtuni, et siis kogu meediakontserni turmtulega, mis polegi niivõrd suunatud Henn Kääriku vaid meie erakonna vastu,  meid valimistel kahjustada. Kutsun kõiki meie toetajaid protestiks taolise häbitu meediavõimu kuritarvitamise vastu andma oma hääled just meie erakonnale. Asjaolu, et meid sedasi rünnatakse, näitab, et me ohustame tõsiselt praeguste nn valgete erakondade võimupositsiooni,“ ütleb Helme.

Allikas: http://www.ekre.ee/konservatiivne-rahvaerakond-taandab-oma-tartu-esinumbri-henn-kaariku/

2 kommentaari:

Jossif 18. oktoober 2013, kell 14:16  

Eestis jätab loobumine ikka tavaliselt süüdlase mulje...

Lihtsalt eitades oleksite edukam olnud...

Matti Ilves 18. oktoober 2013, kell 20:34  

Tähtis on igas olukorras jääda ausaks ja Kääriku süütus või süüdiolek selgitatakse tõenäoliselt kohtus.
Arvan, et erakond käitus sirgeselgset ja just nii nagu vaja, kuigi võis selle tagajärjel kaotada hääli.
Ei ole tarvis kopeerida kartellierakondi, vaid nii saavutatakse rahva usaldus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP