RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. oktoober 2013

MATTI ILVES: EKRE VASTANE REKLAAM

Nüüd on täiesti selge, et kartellierakonnad kardavad Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda. Ega siis muidu ei üllitanud Stuudio Navona, ilmselt kartellierakondade tungival soovitusel, selle tootega kauplevale firmale Haage Joogid loodusliku mineraalvee B´est reklaami just valimiste eel. Reklaaminägu on aga ennast kompromiteerinud ekspoliitik Villu Reiljan, endise Rahvaliidu juht. Meedia nimetab veel siiani EKRE-t endiseks Rahvaliiduks, kuigi kõik juhtpoliitikud (kes määravad tegelikult partei näo) on erakonnast põgenenud.
Reiljani suhu on pandud ka rõhutatult sõna "vali", mis peab viitama otseselt saabuvatele valimistele.

Milline partei või parteid on sellise antireklaami taga pole veel teada, aga kunagi tuleb ka see päevavalgele. Tegemist on sama alatu võttega kui oli Keskerakonna K-kohukese lugu, mis pälvis meedia üldist hukkamõistu. Nüüd valitseb aga üksmeelne vaikus, ühes ainukeses DELFI artiklis naerdi vaid Reiljani üle. Kuna tegu on sama põlastuväärne, siis võib arvata, et selle taga on võimuerakonnad keda lihtsalt meedial ei ole paslik valimiste eel kritiseerida.

Reklaami link: http://www.youtube.com/watch?v=egNOHlbjUl0

1 kommentaari:

Anonüümne 6. oktoober 2013, kell 12:27  

Vana hea lugu!
Savisaare arved maksti kinni kindlustuse klientide rahaga.

Keskerakonna juhi Edgar Savisaare arved maksti kinni kindlustusseltside klientide tagant varastatud rahaga.
Nii Savisaar kui ka arvete maksja Leonid Apananski pole ümber lükanud, et Apananski maksis oma offshore-firma kaudu kinni Savisaare majade kindlustusarved 2000. ja 2001. aasta eest. Apananski kasutas arvete tasumiseks oma offshore-firmat Westfield Financial Group S.A., kinni makstud arvete suurus oli ligikaudu 48 000 krooni.

Westfield oli ettevõte, millele Apananski kantis 1999. aastal sõlmitud varade üleandmislepinguga ASA Kindlustuse ASi ja AB Elukindlustuse ASi varad 38,9 miljoni krooni ulatuses. Vara ülekandmiseks kasutas Apananski politsei andmetel fiktiivseid laenulepinguid offshore-firmadega Eastern Finances, Howard RE Corp ja Techno Fin Investments.


Vara väljaviimine viis kindlustusseltsid pankrotti, hävitades seltside klientide lepped ligi 100 miljoni krooni ulatuses. ASA Kindlustuse pankrotihaldur Toomas Saarma tegi politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks ja 2002. aasta 14. juunil alustas politsei uurimist. Uurija Eero Ergma uurimistulemuste põhjal andis prokurör Ilona Litvinova tänavu 27. jaanuaril välja määruse Leonid Apananski kuriteos kahtlustatavaks kuulutamise kohta. Apananski on kahtlustatav riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel, sarnaselt Andres Bergmanniga. Seejuures arestiti Apananski vara. Uurimise lõppemise tähtaeg on 14. märts.


Tundmatuks jääda sooviva politseiallika kinnitusel maksis Apananski kinni ka muid Savisaare arveid. Nii on makstud kinni Hundisilma talu kindlustuspoliis 2003. aasta eest ja Keskerakonnale suhtekorraldusteenust pakkunud Briti firma Grayling Ltd arveid 84 000 USA dollari eest 1998. aastal, mis oli toonase kursi järgi ligi 1,4 miljonit krooni. Keskerakond pole toetusi deklareerinud.


Kuigi Leonid Apananski väitis Postimehele antud intervjuus, et firma Westfield oli juba 2000. aastal talle võlgu ja on ka praegu, kandis Apananski 2000. aastal Westfieldi kontole kokku 250 000 krooni. Lisaks kandis Apananski kaks korda Westfieldi kontole 30 000 krooni laenu tagasimaksetena ja tema elukaaslane Marica Lillemets kandis Westfieldi kontole 380 000 krooni.


Apananski ütles teisipäeval Äripäevale, et ei soovi Savisaare ja Keskerakonna rahastamist puudutavatele küsimustele vastata. “Esiteks ei osale ma valimiskampaanias. Teiseks ütlevad minu pikaajalised kogemused Äripäevaga suheldes, et pole loota, et asju kajastatakse, nagu nad on,” ütles Apananski. Äripäev hoidis 1998.–1999. aastal Apananski tegemistel silma peal ja kirjutas, kuidas ta kindlustusseltsid rahast tühjaks tegi.

Savisaar ei soovinud kolmapäeval Apananskiga seotud tehinguid puudutavatele küsimustele vastata. Ta ütles saadetud vastuses, et peab küsimusi solvavateks. Samuti pole Savisaar vastanud küsimustele, kes oli see salapärane “Šveitsi investor”, kes maksis talle kolm miljonit krooni Olevi tänav 24 asuva maja eest, mida tema perekond tänaseni kasutab ja kuhu ta oli ise kohalike valimiste ajal sisse kirjutatud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP