RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. oktoober 2013

Suust suhu kampaaniaaeg on tagasi

Teisipäeval, 1. oktoobri keskpäeval toimus Tallinna Pressikeskuses Üle-eestilise Valimisliidu pressikonverents, kus tutvustati 74 valimisliitu organiseerunud kodaniku seisukohti eelseisvatel kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel. Valimisliidu poolt osalesid pressikonverentsil kandidaadid Henn Leetna, Tõnu Kalvet, Peeter Liiv, Raivo Orgusaar, Mati Oja, Ege Hirv, Crystal Ra Lakshmi, Mark Dorožkov ja Vahur Luhtsalu.

75 kutsutud ajakirjanikust tuli kohale kõva kaks – BNS-i fotograaf ja Tallinna TV teleoperaator.

Kallid ajakirjanikud, kas olete rahvaga või rahva vastu ? On aeg hakata pooli valima.

Mõistan, et iga 5,8 miljoni eurose riigirahanisa väline omaalgatuslik kodanikeliikumine teeb parteigenossed nõutuks ja töökoha kaotuse hirm paneb püksid püüli sõeluma nii ajakirjanikel kui meedianõustajatel, aga niimoodi see asi ei lähe enam mitte.

Küsin Eesti peavoolumeedialt – Miks ajakirjandus ei edasta reaalset pilti riigis toimuvatest protsessidest, olles tagurlikum kui perestroika aegne poliitbüroo? Mis on ajakirjaniku jaoks tähtsam kui tõde ? Kes on väljastanud teile litsensi moonutatud tegelikkuse loomiseks ,demokraatiasse mittesobivate tüüpide isikukultuse kultiveerimiseks? Kuidas on võimalik vältida valimisliitu, kuhu kuulub 74 kandidaati? Miks uusi kodanikualgatusi, mida valimisliidud sisuliselt on, välditakse?

Meil kesk selliseid "võrdseid võimalusi" on loota ainult inimeselt inimesele, suust suhu kampaaniale peeruvalgel nagu kaugel kiviajal, meie toetajate aktiivsusele ja sotsiaalvõrgustikele oma sõnumite edastamisel.

Üle-eestiline Valimisliit rõhub oma meediaväljaandeid mittehuvitavas valimisplatvormis järgmistele teemadele: dialoogidemokraatia, kodanikuühiskonda kaasav valitsemine, tarbimisühiskonna transformatsioon keskkonnateadlikuks kodanikuühiskonnaks, inimese heaolu ja tervis, Eesti rahvuslike väärtuste ja keele kaitse, omandireformi käigus sundüürnikele tekitatud kahjude hüvitamine, lokaalne raha ja pangandus, kaasaegsete energiaallikate arendustegevuse käivitamine ja kasutuselevõtt.

Ege Hirv

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP