RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 19. november 2015

EESTI MEEL: Miks Mariinočkat* kotis hoitakse?

Kaljurand ongi broiler küpsetuskotis — mõttetu välisminister, keda võimuladvikki tõsiselt ei võta

Esimene faktMarina "Kohvri-tagastuse-maha-maganud-minister" Kaljurand. Välisminister, kes lendas New Yorki ÜRO üldkogule ennekõike selleks, et Kohvri-juhtumi pärast ametlikult Venemaa välisministriga kohtuda, säutsus 26.9.2015 kl 9:50 kohaliku aja järgi, siis vist voodistki tõusmata…

Kohver oli samal ajal juba kuuendat tundi Eestis ning vähemalt tosina tunni eest Lefortovo vangla hoovis Volkswageni mikrobussi pandud ja Koidula piiripunkti poole saadetud… Kõik oli juhtunud seega ilma, et Eesti Vabariigi välisministrit oleks teavitatud!

Pikemata selge, et see valitsusliige, kui palju ta asja üle ka ei targutaks, ei ole tolle asja otsustaja ega ametiisikuna sedagi väärt, et kursis olla kabineti muude liikmete või presidendi vastavate toimingute ega aruteluga!


Teine fakt välisminister kummutab piiritara. Siseministeerium teatas augustis kavast kindlustada Eesti—Venemaa ajutist kontrolljoont enam kui 100-kilomeetrises lõigus 2,5m kõrguse tõkkerajatisega, samuti rajariba puhastamise, märgistuse ja valvetehnika paigaldamisega. Seda kõike enne aastat 2018 ning 71 miljoni euro eest. Kes seda siis ei teaks?!

The Economist üllitas samal ajal uurimuse —› mille kohaselt piiride tõkestamise suundumus on juba üle ilma valitsev ja mis ka Venemaa piiri tarastamise ostuse aastal 2015 on langetanud ka kolm Balti riiki.

Aga Eesti välisminister väitis septembri alul, et Eesti ei hakka püstitama kahe riigi vahele piiret ja kohe kindlasti ei juhtu seda, kuni riigipiiri küsimus Venemaaga on reguleerimata. Marina Kaljuranda usutles 5.9.2015 Krimmi vabakutseline ajakirjanik Inna Denisova, kes muu seas küsis kinnitust uudistele piiritõkke püstitamise kohta, ning kuna eitus ministri suust tundus sensatsiooniline, tegi ta sellest käigu pealt RL-i vene toimetusele pakilise uudise ja viimane kontrollimatult kiirustades avaldaski uudise pähe selle kakte usutlusest (vt intervjuu alates 8'45") mis hiljem ka tervikult avaldati.



Võib väita, et Marina Kaljurand (pronksiöö ehtne kangelanna) ju otse ei valetanud ja Vabadusraadio (Külma sõja väärikas invaliid RL) komistas sensatsioonile. Aga eksdiplomaat vahest ei mõista, et autoriseerivalt viidati temale kui EV valitsuse liikmele ning mainelöök tabab lõpuks Eestit. Kui diplomaadid sõnu tõe varjamiseks rakendades võivad ausaks jääda, siis ministrid ja valitsused mitte. Neid tabab umbusaldus.

* Hellitusnime Marinočka sai Marina Kaljurand Eesti suursaadikuna Moskvas Venemaa välisministrilt Sergei Lavrovilt.


Teabelätted: välisministri säutsud, Vabadusraadio venekeelsed päevauudised ja teemasaated (SoundCloud —› Kaljuranna intervjuu helilõik 25'40"… 26'10") ning RFE—RL-i/RIANovosti/Lenta.RU päevauudise puhul järelepärimise teinud MEP Yana Toomi blogi

Allikas: http://eestimeel.blogspot.com.ee/2015/09/miks-mariinockat-kotis-hoitakse.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP