RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. november 2015

Harku illegaalide kinnipidamiskeskuses protestiti

Täna õhtul toimus Harku kinnipidamiskeskuses (endise nimega väljasaatmiskeskus) protest, millele politsei reageeris suurte jõududega.

Postimehega ühendust võtnud Harku elanik Käty kirjeldas kell 20.10, kuidas veerand tunni jooksul sõitis tema majast mööda vähemalt kuus politseiautot, mis liikusid Harku kinnipidamiskeskuse suunas.
«Minu maja juurest sõitis mööda väga palju politseibrigaade nii vilkuritega kui ka ilma ning nad keerasid kinnipidamiskeskusesse. Vähemalt kuus või seitse politseiautot. Tavaautosid sõitis ka tavapäratult palju sinna. Minu meelest sõitis sinna isegi kiirabi vilkuritega,» kirjeldas Postimehe lugeja.
Natukese aja pärast jõudis ta ise sündmuspaigale ning nägi, kuidas keskuse ümber tõmmati politseilint. «Suur hulk politseinikke on sissepääsu ees. Lisaks näen kahte bussi ilma igasuguse märgistuseta. Tükk aega riietati end bussis,» märkis ta, lisades: «Väga lähedale ma ei läinud, kuid osa rahvast voorib sisse ja välja. Väga kummaline.»
Samuti nägi ta, kuidas kiirabi sisenes kinnipidamiskeskuse territooriumile kanderaamiga. Ta lisas, et kuulis mitmel korral pauke, mis olid väga kõvad.
Kella 22 paiku oli sündmuspaigale kohale tulnud meedia, keda parklast kaugemale ei lastud. Samuti ei selgitatud, mis toimub. Politseinik ütles vaid, et sellest ei saa rääkida.
Varsti sisenesid hoonesse kolm kiirabitöötajat, kes lahkusid sealt umbes veerand tundi hiljem. Seejärel lahkus kiirabi sündmuskohalt.
Enne kella 23 lubati meedial siseneda keskuse alale. Varsti pärast seda olid politseijõud sündmuskohalt lahkunud. Akende taha oli ilmunud mitu uudishimulikku keskuse asukat.

Politsei välijuht kinnitas kohapeal, et tegemist oli keskuse kinnipeetavate protestiga. Samuti märkis ta, et kedagi seoses protestiga ära ei viidud.
Sündmuskohal viibis õhtul kümmekond politseiautot ja kiirabi.

Lisatud politsei kommentaar:

Täna kella 19 ajal paigutati PPA kinnipidamiskeskuse eraldatud ja lukustatud ruumi kinnipeetav, kes eiras politseinike korraldusi, oli agressiivselt meelestatud ning osutas keskuse töötajatele vastupanu. Seda pealt näinud teised kinnipeetavad avaldasid protesti ja nõudsid kaaslase vabastamist. Mitukümmend kinnipeetavat blokeeris koridori, mehed istusid koridori maha ning keeldusid püsti tõusmast ja lahkumast. Järgneva kahe tunni jooksul ei allunud viimased ühelegi korraldusele. Korra taastamiseks kasutasid politseinikud sundi - erivahendeid ja kummikuule ning toimetasid kinnipeetavad nende tubadesse. Tavapärane olukord keskuses taastati kella 21.30ks.

Allikas: http://www.postimees.ee/3394357/harku-illegaalide-kinnipidamiskeskuses-protestiti
________________
See oli siis esimene illegaalsete immigrantide mäss Eestis, mitte tagasihoidlik protest nagu artiklis räägitekse. Soome ajakirjandus kirjutas, et Harkus läks lausa tulistamiseks. Need on ilmselt üle Vene piiri meile jõudnud immigrandid, sest Läänest siia tulnud võetakse kahel käel vastu.
Üldiselt on immigrantidesse puudutav info salastatud ja ei maksa uskuda valitsuse juttu, et Eestisse ei ole veel jõudnud nn. pagulasi. Neid elab juba isegi meie väiksemates linnades, näiteks Jõgeval, Paides, Tapal ja Rakveres jne., rääkimata juba Tallinnast ja Tartust. Lähiaastatel muutub meie Eesti tundmatuseni siin ELi haardes ja eestlastel saab olema järjest raskem oma kodumaal elada.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP