RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 5. november 2015

Reformierakond planeerib hariduse üle totaalset kontrolli?

Reformierakonna ja minister Ligi plaanid ulatuvad märksa kaugemale kui pelgalt erakoolide edasise eksitentsi keeruliseks tegemine. Ilmselt üritatakse eraharidust kahjustades või vähemasti kõvasti kohitsedes saavutada kontroll suurte rahavoogude üle, mis riikliku haridusektorisse suunatakse.

Vajalike investeeringute tegemiseks koolivõrgu arendamisel on aastatel 2015–2020 kavandatud kasutada EL struktuuritoetuse vahendeid ligikaudu 241 miljonit euro. See suunatakse koolivõrgu korrastamise suuremahulisematele investeeringutele. Just see on summa mille üle soovitakse saavutada kontroll, kuid mis Tallinna Sadama ja teiste reformistide afääride tõttu on enam kui kahtlase väärtusega samm.
Samuti saaks  omale meelepärases suunas paremini kujundada laste koolitus- ja kasvatusprogrmme, mille juured lähtuvad hukatuslikust multikultuursest ja traditsioonilisi väärtusi eitavast liberaalsiostsialistlikust ideoloogiast (kristlusest eemaldumine, homopropaganda, piiride ja rahvuste eitamine ning klassikalise lasterikka perekonna vähene väärtustamine).

Kuna pagulaste sissevoolu jätkumine sööb riigi rahakotti aina suuremad augud, üritatakse lubatud õpetajate palgatõusu tagada erakoolide laste arvelt, kelle vanemad nagunii oma maksudest ka riiklikku õpet toetavad.
Muudatuste jõustumise ajaks on planeeritud 1. jaanuar 2016, mis ei jäta erakoolides õppivate laste vanematele erilist mõtlemisaega. Kel raha napib, peab tõsiselt kaaluma  lapse üleviimisele riigi või omavalitsuse kooli, mis on traumeeriv lastele ega hoia tegelikult ka raha kokku.
UU

Allikas: http://uueduudised.ee/reformierakond-planeerib-hariduses-totaalset-kontrolli/

1 kommentaari:

Anonüümne 6. november 2015, kell 17:40  

Eralastehoiud Tallinnas ka lähevad kinni. Sellest eriti ei räägita.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP