RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. märts 2020

Bulgaaria avas Evrose jõel oleva tammi, et takistada sisserändajate Euroopasse pääsemist

Ebaseaduslikud sisserändajad Evrose jõel enne Bulgaaria tammi avamist 03.03.2020. Foto: Scanpix
Bulgaaria avas Kreeka palvel Evrose jõel asuva Ivailovgradi tammi, millega tehakse sisserändajatele üle Kreeka ja Türgi vahelise Evrose piirijõe Euroopasse tungimine märksa keerulisemaks.

Türgi otsustas avada riiki kogunenud Euroopasse reisida soovijatele oma piiri Kreekaga, lootes nii karistada Euroopat, et see ei toeta tema Süüria invasiooni. Rändurite jaoks on Kreeka esimene tugipunkt Euroopas, mille kaudu loodetakse pääseda Põhja-Euroopa heaoluriikidesse, vahendab National File.
Tammi avamise tulemusel tõusis Evrose (ka Maritsa ja Arda nime kandva) jõe tase märkimisväärselt.
Ajal kui kümned tuhanded sisserändajad üritavad Kreekasse tungida, kohtus Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis Berliinis Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga ja rõhutas, et ei Kreekat ega Euroopat ei saa sellisel viisil väljapressimisele allutada.
Mitsotakis juhtis tähelepanu, et kui Türgi president tahab Euroopa Liidu ja Türgi migratsioonilepingu – “mille ta on oma käitumisega tühistanud” – üle vaadata, siis ta peab täitma esmalt järgmised nõudmised: viima migrandid Kreeka piirilt minema ja lõpetama valeuudiste ning propaganda levitamise.

Tammi avamist kommenteerides sõnas peaminister: “Kreeka on alati tunnistanud, et Türgil on immigratsioonikriisi lahenduses mängida oluline roll, kuid seda ei saa teha ähvardades ja tingimusi välja pressides.”
Viimaste aastate jooksul on nii Kreeka kui Türgi pidanud omavahel suhteliselt anonüümset külma sõda.

Türgi valitsuse otsus lasta immigrandid Euroopa poole lahti on viinud selleni, et Kreeka on piirile saatnud sõjaväe ja sisserändajate tõrjumises osalevad nii vabatahtlikud kui põllumehed.
Bulgaaria kaitseminister Krasimir Karakatšanov avaldas samas rahulolematust Kreeka valitsusega, kuna viimane soovib ehitada Bulgaaria piiri vahetusse lähedusse kinnise ebaseaduslike sisserändajate kinnipidamislaagri. “Illegaalsete sisserändajate kinnipidamisasutus Kreeka poolel meie piiride vahetus lähenduses pingestab kahe riigi vahelisi suhteid. See on absurdne ja ei ole heanaaberlik käitumine,” teatas Karakatšanov.

Toimetas Karol Kallas

Allikas: https://objektiiv.ee/bulgaaria-avas-evrose-joel-oleva-tammi-et-takistada-sisserandajate-euroopasse-paasemist/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP