RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. märts 2020

MATTI ILVES: Türgi avab väravad ja lubab miljonitele sisserändajatele piiramatu sissesõidu Euroopasse

Türgi valitsus teatas eelmisel neljapäeval, et avab oma piiri Süüriaga ja lubab kõigil Lähis-Ida rändajatel Euroopasse jõuda.

Türgi kõrgema ametniku sõnul on Erdogani valitsus otsustanud enam mitte eraldada ressursse Süüria migrantide mittejõudmiseks Euroopasse maismaa või mere kaudu, vahendab Reuters.
Kõrgema ametniku teate kohaselt on Türgi politsei, rannavalve ja piirivalveametnikud saanud sellise korralduse.

Kolimine, millega Recep Erdogan on juba pikka aega ähvardanud, tuleneb väidetavalt pea miljon Idlibi ümberasustatud Süüria migrandi peatsest lainest.
Seoses teadaandega kirjutas silmapaistev Türgi ajakirjanik Ragio Soylu Twitteris: "Maa- ja mereületused Euroopasse võiksid kulgeda JÄRGMISELT 72 TUNDI ja Türgi avab kohe piirid."

Vaatamata sellele, et nad tegid 2016. aastal Euroopa Liiduga kokkuleppe migrantide voogude peatamiseks Lähis-Idast Euroopasse, on Türgi president Recep Erdogan ja tema kõrgeim ametnik korduvalt ähvardanud „avada väravad“ ja „ujutada“ Euroopa migrantidega üle.

Eelmise aasta augustis ütles Türgi siseminister Süleyman Soylu: „Me seisame silmitsi ajaloo suurima rändelainega. Kui avame üleujutuspiirded, ei suuda ükski Euroopa valitsus üle kuue kuu ellu jääda. Soovitame neil meie kannatlikkust mitte proovida. ”

Nädalaid hiljem ähvardas Türgi president Recep Erdogan taas Euroopat, öeldes: „Andke meile logistilist tuge ja me võime ehitada Süüria põhjaosas 30 km (20 miili) sügavusele elamuid. Nii saame neile tagada humanitaarsed elamistingimused. ”

"Nii juhtub, kui vastasel juhul peame väravad avama ."

Türgi võõrustab praegu ligi 3,6 miljonit Süüria põgenikku, kellest paljud on saabunud alates 2016. aasta sisserändajate kriisi kõrgpunktist. Kui ta peaks laskma neil kõigil takistamatult Euroopasse suunduda, muudaks see aastail 2015–2016 toimuva sisserändajate kriisi vaatamiseks nagu jalutuskäik pargis.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP