RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. märts 2020

Rahvusringhäälingu uskumatu ülbus, laiskus või rumalus? Üliolulist avaldust teles üle ei kantud

 Eesti rahvusringhääling (ERR) ei suvatsenud täna tele-eetris üle kanda koroonaviirusega seoses Riigikogu saalis ette kantud peaministri avaldust ja selle järgset saadikute küsimusi talle. ERRi juhi Erik Roose kommentaar oli suisa arrogantne.
EKRE saadik Kert Kingo esitas Jüri Ratasele ka selleteemalise küsimuse, osutades, et info on kõikidele vajalik, kuid paljudel vanematel inimestel ei ole arvutit, kust ülekannet näha sai.

Ratas vastas, et küsimus on õigustatud, kuid ta ei saa võtta telefoni ja nõuda seda.
Riigikogu esimees Henn Põlluaas (EKRE) kommenteeris, et tema meelest on ERR-i käitumine samuti täiesti lubamatu ja skandaalne. „Tegemist on äärmiselt olulise ja paljude inimeste jaoks kahjuks ka fataalse küsimusega, mille alahindamine või ignoreerimine on sõna otseses mõttes lausa kuritegelik,“ avaldas Põlluaas arvamust.
„ERR-i vabandus, et seda kanti üle internetis ei ole piisav ega aktsepteeritav, seda enam, et suurel osal vanematel inimestel, kes on ju tegelik riskirühm, ei ole internetivõimalust olemas,“ pahandas ta.
Ka Riigikogu liige Paul Puustusmaa (EKRE) oli häiritud, et ajal, mil Riigikogu puldist teeb peaminister olulisi avaldusi, tegeleb maksumaksja raha eest ülalpeetav ERR lihtsalt tavalise kommertsilaadse lõbustusprogrammi edastamisega.

Puustusmaa: „See on tõsine, jätkuv ja pikaajaline probleem. ERR pakub lihtsalt ebanormaalset ja ebavõrdset konkurentsi erakanalitele. Meile pole vaja avaliku kanali vormi riietatud kommertskanalit vaid olulist ja erapooletut infot edastavat üleriigilist avalikku kanalit.“
Samal ajal kui Ratas rääkis Riigikogu saalis, et Eesti on koroonaviiruse tõttu jõudnud hädaolukorda, jooksis Eesti televisioonis kordusena multifilm.
Eesti Rahvusringhäälingu seadus ütleb, et rahvusringhääling „tagab adekvaatse informatsiooni operatiivse edastamise elanikkonda või riiklust ohustavates olukordades”. Rahvusringhäälingul on Riigikogu kõnetooli kõrval ka oma stuudio, kust ülekandeid teha.

ERRi juhatuse esimees Erik Roose ütles Delfile, et tema ise vaatas ülekannet veebiportaalist ning pole ka täpselt kursis, kas see ETV eetrisse jõudis. Märkuse peale, et kõik Eesti inimesed ei kasuta ERR.ee portaali ega isegi internetti ning et veebiülekanne hangus korduvalt, vastas Roose, et tema nägi ülekannet hästi ning et vaatajal on tarvis paremat arvutit.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/rahvusringhaalingu-uskumatu-ulbus-laiskus-voi-rumalus-uliolulist-avaldust-teles-ule-ei-kantud/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP