RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 23. märts 2020

Vasakäärmuslased soovivad pandeemia varjus maailmarevolutsiooni korraldada

Suurbritannia vasakäärmuslased aktsioonis. Pilt on illustratiivne.

Vasakäärmuslikud rühmitused näevad koroonakriisis võimalust ülestõusuks, kirjutab Saksa leht Der Tagesspiegel. Näiteks kutsutakse aktivistidest ajakirjanike veebilehel Indymedia otseselt üles vägivallale.
Saksamaal jälgivad julgeolekuasutused kasvava murega, kuidas vasakäärmuslased kasutavad koroonakriisi vägivaldseteks agitatsioonideks. Internetiportaalis de.indymedia.org ilmus teisipäeval üleskutse mässule, rüüstamisele ja energiavarustuse ründamisele.

Antikalypse varjunime taha peituv tundmatu kirjutab, et kui praegune olukord peaks veelgi teravnema „proovime me viia ellu oma revolutsioonilist tegevust viha, ärrituse näitamise ning protestide, rüüstamiste ja rahutuste korraldamisega“. Väga kannatamatud ja need, kes tunnevad taltsutamatut tegutsemisiha, võivad kirjutaja meelest rünnata ja häirida tootmist ning korraldada aktsioone energiavarustuse katkestamiseks.
Samal veebilehel korraldasid vasakäärmuslased 2019. aasta septembris Berliini kaablitrassi lõhkumise, mille tagajärjel seiskus osaliselt Berliinis trammi- ja rongiliiklus. Nüüd kardavad julgeolekuasutused, et vasakäärmuslased kasutavad ära võimude keskendumist koroonaviirusele ja plaanivad suuremat sorti vägivallatsemist.

Indymedia veebileht on erinevate vasakäärmuslaste seas populaarne. 2018. aasta augustis keelas tookordne Saksamaa siseminister Thomas de Maizière rahvusvahelise Intermedya lehega seotud saksakeelse veebiplatvormi linksunten.indymedia. Sellel lehel kutsusid vasakäärmuslased näiteks üles erinevatele vägivallaaktidele 2017. aasta juulis Hamburgis toimunud G-20 tippkohtumise ajal.
2020. aasta jaanuaris korrati veebilehe keeldu, kuid paraku on sellest olnud vähe kasu. Rahvusvaheline portaal de.indymedia.org on võtnud agiteerimise enda peale ja tegutseb uskumatu agressiivsusega.
Allikas: Der Tagesspiegel

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/vasakaarmuslased-soovivad-pandeemia-varjus-maailmarevolutsiooni-korraldada/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP