RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 5. märts 2020

Sarnaselt USA ülikoolidega on ammugi allakäigus just ka UK vanad ja traditsioonilised ülikoolid

Sarnaselt USA ülikoolidega on ammugi allakäigus just ka UK vanad ja traditsioonilised ülikoolid humanitaaria plaanis. Allakäik ja ülikooli lammutamine käib täies hoos ja viimane tore uudis Oxfordist räägib sellest, kuidas Oxfordis kärbitakse loengute hõlmatavust Homerose ja Vergiliuse väljajätmisega klassika loengutest. Muuhulgas tuues põhejnduseks naiste ja meeste vahelist teadmistelünka. Kui Oxfordi orientaalinstituudi kodulehte vaadata, siis Tartus (kuigi mingit rahastust peaaegu pole) on koos märksa prominentsem seltskond - see on suur kontrast tudengiaegadega, kui Oxford oli tipptegija.

Kahjuks lammutavad ülikoole üle maailma tihtipeale nende endi igasuguse aru kaotanud juhtkonnad minnes kaasa kas mingite ülemaailmsete rumalusest pakatavate moevooludega või lihtsalt muutudes kokkuhoidvateks administraatoriteks, kelle eesmärk on ilma mingit kvaliteeti silmas pidamata kulutada võimalikult vähe - lootuses saada selle eest võimalikult palju pappi. Tegelikus elus asjad aga nii ei toimi, ja defektset toodet müüv asutus läheb pika peale ise pankrotti - sest keegi ei taha sellist jama ei õppida ega veel vähem selle eest maksta. Lõpuks tekib ka riigil küsimus - milleks sellist jama üleval pidada.
https://www.oxfordstudent.com/2020/02/17/94749/?fbclid=IwAR3QgK_OKODF7wp-1tz4Xlfb9PH1yWZVq_dOH4fESTRYszzP37_ks81HnxQ

Ja võiks paljudes asektides tekkida ka Eesti riigil. Väga palju lollusi tehakse ülikooli seest - keegi ei suru neid peale. Ja ka Eesti riik ei peaks maksma rumaluse eest.

Allikas: Peeter Espak, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP