RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 10. märts 2020

Itaalia arsti südantlõhestav kommentaar: Alanud on sõda

Itaalia Bergamo linna Humanitas Gavazzeni haigla intensiivravi arst kirjutas eile, laupäeval sotsiaalmeediasse südantlõhestava kommentaari olukorra kohta, mida ta võrdleb sõjaga.
Daniele Macchini kirjutas, et sõda haigusega algas järsku ning lahingud käivad nii päeval kui öösel. Juhtumite arv mitmekordistub iga päev ja praegu tuleb iga päev haigla intensiivi sisse 15-20 uut patsienti. Proovide tulemused, mis saabuvad on: positiivne, positiivne, positiivne...

Macchini tunnistab, et eelmisel nädalal vaatas ta haiglas toimunud ümberkorraldusi teatava umbusuga, näiteks seda, et haigla ülejäänud patsientidest tühjendati ja vahepeal olid palatid täiesti tühjad, mis oli sürrealistlik pilt. Samas on need palatid hakanud nüüd väga kiiresti täituma. Keegi ei uskunud, kaasa arvatud mina, et see plahvatus nii kiiresti tuleb, kirjutas arst.

Praegu tulevad aga haiglasse patsiendid raskekujulise kopsupõletikuga ja ravi võimalused on väga napid. Ravimitega eksperimenteeritakse, aga see kõik on alles algses staadiumis. Macchini selgitab ka erinevust võrreldes gripiga: kui gripi puhul on raskeid juhtumeid väga vähe ja need tekivad siis, kui viirus kahjustab organismi vastupanu, nii et bakterid pääsevad hingamisteedes vohama, siis see uus koroonaviirus põhjustab vanematel inimestel (aga mitte ainult) hingamisraskusi, kuna viirus ründab otse kopsu alveoole ning nakatab nad, nii et nad ei saa enam toimida. Hingamisprobleemid on rasked ning paljudel juhtudel pole lisahapniku andmisest abi.
Arstid teevad, mis suudavad, aga nad on ise ära kurnatud. Medõed on pisarais, sest väga paljude patsientide abistamiseks pole võimalik midagi ära teha. Arstide jaoks on nende sotsiaalne elu katkenud ning lähedastega ei saa kokku puutuda. Macchini tunnistab, et pole kaks nädalat näinud oma poega ega lähedasi, kuna ta kardab neid nakatada. Ja selline olukord võib kesta mitu kuud.

Arst paneb inimestele südamele, et nad järgiksid karantiini reegleid ning ei külastaks avalikke asutusi. Sellega on võimalik säästa väga paljude vanemate inimeste elu. Arst räägib ka seda, et inimesed ei kuhjaks kokku kaitsevahendeid, kuna neid on vaja arstidele. Paljud meedikud on juba nakatunud kaitsevahendite puudumise tõttu ning nakatanud ka oma lähedasi, kes võitlevad oma elu eest.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP