RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 26. märts 2020

Soome arst tahaks hakata meedikuid teadlikult koroonaviirusega nakatama, et nad saaksid immuunsuse

Soome arst Jyrki Joensuu käis välja mõtte Soomes meedikuid teadlikult koroonaviirusega nakatada, et nad saaksid haiguse vastu immuunsuse ja ei peaks patsiente aidates kandma kaitsevahendeid.
Arst kirjutas väljaandes Mediuutiset arvamusartikli, milles toob välja, et nakatamine aitaks arstidel ja õdedel töötada patsientidega ilma nakatumise ohuta. Nimelt on uuringutest selgunud, et haiguse läbipõdemine annab haiguse vastu teatud immuunsuse.

Joensuu pakub välja, et meedikuid võiks hakata saja kaupa koroonaviirusega nakatama. Tänu sellele saaks meditsiin omale vajaliku hulga selliseid meedikuid, kes ei pea kandma isegi kaitsevahendeid. Nakkusohtlikud meedikud aga ohustavad tervet arstiabisüsteemi.

Helsingi haigla nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et tegemist on teoreetiliselt huvitava ettepanekuga, aga kui hakata meedikuid nakatama, võib tulemuseks olla veelgi suurem hulk haigeid meedikuid, vahendab Iltalehti.
Järvinen ütles, et sellisel meedikute nakatamisel oleks olnud mõtet varem, näiteks eelmisel sügisel. Samas aga on epideemia jõudnud Euroopasse väga kiiresti ja valmistumiseks pole olnud aega. Kui meedikuid nakatada, on nad töölt eemal 5 nädalat. Lisandub veel eetiline moment, kuna ohtliku haigusega tahtlik nakatamine on reeglite vastane. Seetõttu ei saa sellist nakatamist lubada, leiab Järvinen.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP