RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 16. märts 2020

KUUM: Eesti taastab koroonaviiruse tõttu piirikontrolli kogu riigipiiril

Valitsus otsustas kabinetinõupidamisel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajutiselt piirata Schengeni sise- ja välispiiri ületamist ning taastada piirikontroll.
Samuti toetas valitsus eriolukorra juhi, peaminister Jüri Ratase korraldust, millega täpsustati riigipiiri ületamise korda.
 „Valitsus otsustas koroonaviiruse leviku peatamiseks ja meie kõigi tervise kaitseks taastada ajutiselt piirikontrolli kogu riigipiiri ulatuses,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

„Loomulikult saavad riiki endiselt naasta kõik Eestimaa elanikud ning nende lähisugulased. Samuti tagame ka vajaliku kauba- ning toorainetranspordi, kui vedajatel puuduvad haiguse sümptomid,“ täpsustas peaminister. „Eestis on piisav toiduvaru, nii kaupluste ladudes kui riigi tagavarades. Seepärast pole põhjust muretseda toiduainete ja esmatarbekaupade puudujäägi pärast. Mõistlik on poes osta korraga jätkuvalt nii palju kui vaja.“
Eestisse pääsevad edaspidi vaid Eesti kodanikud ja Eesti elamisluba või elamisõigust omavad Eesti elanikud, sh nn halli passi omanikud. Samuti need välisriigi kodanikud ning need välismaalased, kelle pereliige elab Eestis.

Riiki pääseb rahvusvahelist kaubavedu (sh toidu- ja meditsiinikaupade vedu) teostav transport. Lisaks ka elutähtsat teenust osutavad inimesed, näiteks kütusetarnijad.
Eesti riiki tohivad transiitkoridorina läbida välismaalased, et jõuda oma koduriiki, juhul kui neil ei ole COVID-19 haigusnähte. Piirikontrolli puhul kontrollitakse reisidokumente ja kontrollitakse haigusnähtude esinemist.

Piirikontroll taastatakse 17. märtsist 2020. a. Kabinetinõupidamisel toetati nõuet, et samast kuupäevast peavad kõik Eestisse sisenejad jääma kaheks nädalaks isolatsiooni. Riik hoiatab ka teistesse riikidesse reisimise eest, sest seal võib sattuda karantiini.
Riigist väljumise keeldu ei kehtestatud. Riigipiiri ületamise ajutine piirang kehtib kuni selle piirangu muutmiseni ning selle vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.
 Kui Eesti elanikel tekib reisilt koju pöördumisega probleeme, siis palutakse helistada konsulaarabi hädaabitelefonil +372 53 01 9999 (24). Korralduse piirikontrolli kogu riigipiiril taastamise kohta kinnitab valitsus e-istungil.

Allikas: https://eestinen.fi/2020/03/kuum-eesti-taastab-koroonaviiruse-tottu-piirikontrolli-kogu-riigipiiril/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP