RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 7. märts 2020

Soome siseminister: Kreeka teeb valesti, pagulased tuleks vastu võtta

Soome siseminister Maria Ohisalo ütles, et Kreeka teeb valesti, kui Kreeka pagulasi sisse ei lase ja varjupaiga taotlusi ei registreeri.
Enne seda oli püütud Ohisalolt nädal aega Kreeka olukorra kohta kommentaari saada. Lõpuks avaldas minister oma arvamuse televisioonile antud intervjuus, vahendab Yle.

Ohisalo ütles, et kuigi Euroopa Liit toetab Kreekat, talitab Kreeka valesti. Soome roheliste juht Ohisalo ütles, et kui 2015. aastal tuli Soome 30 000 pagulast, siis olid rohelised kõigi pagulaste vastuvõtmise poolt. Ohisalo ütles, et ei pea võimalikuks olukorda, et Soome piirab pagulaste vastuvõtmist. Tema sõnul nõuab rahvusvaheline õigus, et pagulased tuleb vastu võtta. Soome võtaks 

Ohisalo väitel pagulased vastu ning menetleks varjupaigataotlusi. 
Soome pooldab uue valitsusprogrammi kohaselt pagulaste õiglast jaotamist Euroopa Liidu liikmesmaade vahel. Kui suur oleks Soomele sobiv arv pagulasi, ei osanud Ohisalo veel öelda. Praegu ootab Soome Euroopa Liidu ettepanekut pagulaste jaotamise osas. Kuni ettepanekut pole, niikaua Soome seisukohta selles osas ei võta.

Allikas: https://eestinen.fi/2020/03/soome-siseminister-kreeka-teeb-valesti-pagulased-tuleks-vastu-votta/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP