RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 27. märts 2020

UURING: EKRE tõusis toetuselt teiseks erakonnaks, Reformierakond langeb

Rahvuskonservatiivid liigutavad Eesti elu edasi.

Reformierakonna reiting on viimase poole aasta jooksul pigem langeva trendiga, populaarsuselt teiseks erakonnaks on tõusnud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), selgub uuringust.
Reformierakond on endiselt esimene, kuid erakonna reiting on viimase poole aasta jooksul pigem langeva trendiga ning vahe teiste parteidega hakkab vähenema, selgub Kantar Emori värskest erakondade reitingute seirest.
Kui eelmise aasta suvel oli Reformierakonna toetus üle 35 protsendi, siis nüüd on see langenud 29 protsendile. Teisele kohale on 21 protsendiga tõusnud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Keskerakonna reiting on viimased neli kuud olnud stabiilselt 17–18 protsenti.
Neljandal ja viiendal kohal olevate Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eesti 200 reiting on enam-vähem sama, nende toetus on viimased kaks kuud olnud 12–14 protsenti. Isamaa toetus on neli protsenti.

Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog märkis, et EKRE on 21 toetusprotsendiga samal tasemel, kus nad olid korraks enne eelmisi valimisi veebruaris ehk see on nende parim tulemus reitingute mõõtmise ajaloos.
Voogi sõnul pole peaministrierakond suutnud veel taastada nende kunagist taset. Valitsuskoalitsiooni kuuluva kolmanda erakonna Isamaa reiting on viimased kaks kuud olnud valmiskünnise piirmail. „Isamaa on selgelt oma suurima konkurendi EKRE varju jäänud ning hoiab reitingute edetabelis kindlalt kuuendat kohta,“ tõdes Voog.
Märtsikuu mõõtmine toimus peale eriolukorra kehtestamist ja see on mõjunud pigem positiivselt valitsuskoalitsiooni summaarsele toetusele, mis on võrreldes veebruariga tõusnud 3 protsendi võrra.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/uuring-ekre-tousis-toetuselt-teiseks-erakonnaks-reformierakond-langeb/

2 kommentaari:

Anonüümne 29. märts 2020, kell 10:33  

Tegelikult on EKRE siis esimene sest reffide toetus on juläbiaegade võltsitud ja pastakast imetud.Nende tegelik toetus võib äärmisel juhul olla 9%.Hea näide on ju e-valimised mis on maailma suurim pettus.

Anonüümne 29. märts 2020, kell 15:13  

Kosser ruulib nii või teisiti… Ei enam sõnagi erakordsest pensionitõusust, kas ekre väsis ära? Ka kogu elukorraldus pole muutunud, see vist ka ekret ei häiri? Või pole kunagi häirinudki??Kas tõesti tegevuse sisuks on jätkuvalt "ühest pettumusest teise"?? Siis võib arvata, et protokollide plaan sai täidetud???



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP