RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 8. juuni 2012

Teateid Süüria tegelikkusest: meeleheites Homs ja infosõda

Piiskop Philip Tournyol Clos - 06.06.2012

Damaskus (Agenzia Fides) – "Süürias on võimalik säilitada rahu, kui igaüks räägiks tõtt. Pärast aastapikkust konflikti on kohapealne tegelikkus hoopis teistsugune sellest, mida esitab Lääne meedia desinformatsioon," ütleb oma tunnistuses Agentuurile Fides Prantsuse piiskop Philip Tournyol Clos, kreeka-katoliiklik Melkite arhimandriit.

Külastades äsja Süüriat reisis ta mitmetes linnades, nagu näiteks Damaskus, Aleppo ja Homs. Homsis, mida hüütakse "märtrite linnaks", "on opositsioonijõud hõivanud kaks ala – Diwan Al Bustan ja Hamidieh, kus on kõik kirikud ning piiskopkonna asutused," rääkis arhimandriit Fidesele.

"Nähtud vaatepilt, mis meile avanes – ja see jätkub seal – tekitab äärmuslikku meeleheidet: Mar Elian’i kirikust on pool hävitatud ning Meie Jumalaema Rahu kirik on hõivatud opositsiooni poolt. Kristlaste kodusid on lahingutegevustes tõsiselt kahjustatud ja need on täielikult tühjad elanikest, kas pagesid midagi kaasa võtmata. Hamidieh alal varjavad ennast siiamaani üksteisest sõltumatud relvagrupeeringud, mis on raskelt relvastatud ning majanduslikult toetatud Qatari ning Saudi Araabia poolt. Kõik kristlased (138 000) on põgenenud Damaskusesse või Liibanoni, samal ajal kui teised on varjunud ümberkaudsetes maakohtades. Üks preester on tapetud ja teist on haavatud kolme kuuliga. Mõned inimesed on jäänud sinna elama, kuid viis piiskoppi on sunnitud põgenema Damaskusesse või Liibanoni“.
25. mail aset leidnud Houla massimõrva käigus ründasid opositsioonijõugud valitsusele truusid perekondi ja tapsid brutaalselt 103 inimest, neist 49 lapsed ja 20 naised. Globalistlik lääne meedia püüab näidata, et ründajateks olid valitsusväed, ent Süüria president Bashar al-Assad eitab süüdistusi kategooriliselt, öeldes et sellisteks asjadeks ei oleks võimelised isegi mitte koletised. Pilte massimõrvast võib näha siit ja siit. (Hoiatame, et piltidel on näha kurjuse ilmnemist selle äärmuslikus ja emotsionaalselt raskelt talutavas vormis.)

Kristlaste juht jätkab: "Pealinna hoiavad hirmu all Taevasse pääsemisest innustatud islamistlike suitsiidiründajate autopommid ning mõrvad, mille eesmärgiks on alaviitide* domineerimise lõpetamine." Praegu püütakse riiki mittesüürlastest seiklejate veristele aktsioonidele toetudes destabiliseerida. "Eelmine Prantsuse suursaadik Eric Chevallier kandis sellest ette, kuid see informatsioon heideti alati kõrvale vaatamata sellele, et mitmed detailid on jäänud võltsituiks, olles põhjenduseks jätkuvaks sõjaks Süüria vastu," süüdistab piiskop.

Damaskuses on eelmiste nädalate jubedad rünnakud lõppenud järgmise tulemusega: 130 surnut (millest 34 kristlased), 400 haavatut ning paljud majad kahjustatud. "Seal valitseb üldine, kirjeldamatu valu," märgib arhimandriit, tuletades meelde, et "süürlased on lihtsad ja rahumeelsed inimesed." Mis kristlastesse puutub, siis piiskop ütleb, et "nad elavad rahus teistega ning jagavad kõikide kannatust, kuid nad on valmis tunnistama, et nad ei ole kunagi enne viimatisi aegu tundnud ennast nõnda vabalt ning oma õigusi nõnda kaitstuina, tunnustades selle eest praegust valitsust."

Piiskop Philip Tournyol Clos ütleb, et "Süüria vaenlased on palganud inimesi Muslimi Vennaskonnast selleks, et hävitada vennalikud suhted, mis on traditsiooniliselt eksisteerinud muslimite ja kristlaste vahel. Vähemalt tänaseni ei ole nad seda suutnud. Nad on provotseerinud vastupidise reaktsiooni ja kaks kogukonda on lähedasemad kui kunagi varem." Süüria sõdurid jätkavad võitlust välismaalastest võitlejate – Liibüa palgasõdurite, liibanonlaste, türgi, afgaani ja Araabia lahe sõdurite – vastu.

"Sunni salafistide võitlejad," selgitab piiskop, "jätkavad tsiviilelanikkonna vastaste kuritegude toimepanemist ning jõu ähvardusel värbamist. Fanaatilised sunni võitlejad peavad uhkusega püha sõda, seda eriti alaviitide vastu. Kui terroristid kontrollivad kahtlustatava religioosset päritolu, siis nad käsivad kirjeldada põlvnemist kuni Mooseseni. Ja nad käsivad lugeda palvet, mida alaviidid ei kasuta. Alaviitidel ei ole võimalust eluga pääseda."

* Alaviidid (kasutatakse ka nimetusi alaavid, nusaiirid ja ansaarid) – oluline moslemite kogukond keskusega Süürias.

Artikkel avaldati algselt Vatikani uudisteportaalis Agenzia Fides.
Allikas: http://www.decivitate.ee/?news_id=1102

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP