RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 19. juuli 2012

EUGEN VEGES: Seniks kuniks paljud eestlastest vaevlevad toimetulekuraskustes, pole me eurooplased

Loomariigis hoitakse kokku. Isegi kõige kurjemad kiskjad ohverdavad kaaslaste nimel elusid.
Põhjamaatiiger teeb aga omas koopas laastamistööd. Paljud eestlastest ei suuda tasuda inimväärset eluks vajalikke eluasemekulusid, soetada organismi poolt nõutavat toidupoolist. Toimetulekuraskustes olevate perede (sh nälgivate laste rohkus) arv on hirmuäratav. Võimuladvikule valmistab peavalu aga vaid see, kuidas hallatavasse kassasse veelgi enam raha koguda. 
Nimetame ennast eurooplasteks, kuid selleks olemine eeldab enamat – see ei seostu üksnes geograafilise asukohaga, oluline on ka normaalseks eluks vajalike kulutuste tegemise võimekus.
Seniks kuniks paljud eestlastest vaevlevad toimetulekuraskustes, pole me eurooplased. Vähemalt mitte seni, kuni Põhjamaatiiger ei lõpeta liigikaaslaste hulgas laastamistöö tegemist. Tiigrike on marutaudis, mis avaldub liigse obroki nõudmise lembuses ja ühisvahenditega laristamises. 
Kogutoodangust 40 protsendi ümberjagamine pole vaestele taskukohane. Elukeskkonna parandamiseks ja kodanike maksevõimekuse tõstmiseks tuleb (ühiskonnas loodavate vahendite) ümberjagamises järgi anda, kulutamise asemel pühenduda loomisele.
Eesti valitsus eristub kalkuse poolest. Teiste riikide valitsejates leidub inimlikke jooni. Aasta-aastalt kasvatatakse toiduabi saadetiste koguseid. Tänavu eraldatakse nälgivatele ühenduskaaslastele 2671 tonni kuivaineid ja 590,8 tuhat liitrit rapsiõli. Eestlaste nõudlus on muidugi suurem, kuid asi seegi. Vähemalt 129 000 leiavad hetkeks lohutust. 
Eestlaste raskustest tuleks kõvema häälega rääkida, siis oleks lootust ka enamale abile. Isegi kreeklased võiksid ulatada abikäe -  loobuda toimetulekuraskustes vaevlevate kaaslaste (ESM vahendusel tulevast) andamist, korraldada korjandusi. 
Eestlaste raskest olukorrast ei teata. Meie esindajad sellest ei räägi, jagavad vaid „edusammude“ kogemusi. Selline lähenemine elukeskkonda paremaks ei muuda. Need, kellel rahalised võimalused jäävadki kodumaalt jalga laskma.
Eesti iseseisvusponnistus on läbi kukkunud – Eesti ja eestlased pole kaheksakümne aasta jooksul nii suures sõltuvuses olnud. Seda nii otsustusõiguse kui ka toimetuleku võimekuse poolest. Asja teeb hullemaks veel see, et tendents on süvenev. Järjest enam otsustuseid langetatakse Brüsselis, kasvab toetustest ja abipakikestest sõltuvus.

Allikas: http://eveges.blogspot.com/

3 kommentaari:

Anonüümne 19. juuli 2012, kell 16:56  

Pigem on hetkel küsimus selles,et eesti valitsus mitte ei lollita ainult oma rahvast,vaid valetab ka Brüsselile ja mõistagi ilustatud valega kaasnevad omad tagajärjed.
Küsimus on selles,et kuna saab Brüssel aru,mis siin tegelikult toimub?

Matti Ilves 19. juuli 2012, kell 19:26  

Brüsselil on liitriigi kooshoidmiseks vaid raha vaja ja seda nad siit saavad, muu neid praegu ei huvita.

Anonüümne 20. juuli 2012, kell 09:06  

Ma olen veendunud,et selle jama pärast, tuleb tulevikus veel lausa relvastatud konflikt. Millegi pärast,ma ei usu,et see tulemata ei jää. Tõehetk saabub päeval,kui inimesed lähevad pangaautomaadi juurde ja avastavad,et nende varad on üle öö haihtunud õhku...
Sealt edasi pole raske mõelda,mis kõik hakkab sellele korralagedusele järgnema. Ainus võimalus korralagedust hoida levimast on sõjavägi kaasata aga siis hakkavad toimuma juba teised sündmused...
Kuid milleks siin fantaseerida, aeg näitab kas mul on õigus või ei.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP