RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. juuli 2012

Briti endine kaitseminister: ELi küsimus tuleks panna rahvahääletusele

Endine kaitseminister Liam Fox avaldas Briti peaministrile David Cameronile survet, et Suurbritannia sidemed Euroopa Liiduga tuleks panna referendumile.

Fox ütles oma kõnes, et Suurbritannia «teeks läbirääkimisi uuteks suheteks ELiga, mis tugineksid pigem majanduslikel kui poliitilistel kaalutlustel». Ta lisas, et kui EL blokeerib Ühendkuningriigi sammu, siis «ei ole muud alternatiivi, kui kaaluda liidust lahkumist», vahendas AFP.
Cameroni sõnul on suur võimalus, et referendum korraldatakse, kuid see ei tohiks veel juhtuda, ning jättis lahtiseks, milline küsimus rahvahääletusele pannakse.
Mitu Cameroni konservatiivse partei liiget on avaldanud survet, et peaminister paneks referendumile küsimuse, kas jääda Euroopa Liitu või mitte.
Umbes 100 konservatiivset seadusetegijat kirjutasid eelmisel nädalal Cameronile, et järgmise parlamendi ametiajal referendum korraldataks.
Cameron rõhutas Sunday Telegraphile, et hääletajatele peab esitlema «tõelist valikut».
«Euroopa Liidust lahkumine ei ole kõige parem otsus, kuid selge on see, et britid ei ole olukorraga rahul ja samuti ei ole mina,» lisas peaminister
Allikas
Allikas: http://prison.planet.ee/index.html
___________________
Lugege lisaks SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP