RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 14. juuli 2012

Riigikohus kukkus läbi põhiseaduse viimase kaitseliinina

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 13.07.12
Eesti Konservatiivne Rahverakond peab ülimalt kahetsusväärseks Riigikohtu otsust tunnistada ESM leping Eesti põhiseadusega kooskõlas olevaks. Riigikohus andis sellega meie valitsusele ja Riigikogule rohelise tule eesti rahva vaeseks maksmiseks ajaliste ja numbriliste piiranguteta. Konservatiivne Rahvaerakond seab endale eesmärgiks tühistada võimalikult kiiresti Eesti osalus kõikides lepingutes, mis euroala võlgu eestlastele laiendavad.

„Riigikohus näitas oma otsusega – küll napi enamusega, aga siiski – et on sarnaselt valitsusele ja Riigikogule tööriistad Euroopa Ühendriikide ehitamisel ning läbi kukkunud iseseisva Eesti riigi põhiseaduse viimase kaitseliinina,” ütleb erakonna esimees Margo Miljand. „Ühtlasi märgib riigikohtu neljapäevane otsus selget lõppu õigusriigile Eestis, sest kui kõrgeimal kohtul õnnestus sobitada ESM juriidiliselt kooskõlla meie põhiseadusega, siis pole maailmas mitte midagi, mis ei sobiks kokku Eesti põhiseadusliku korraga – meie põhiseadus ei tähenda enam midagi ega kaitse mitte millegi eest. Edaspidi on kõik vaid valitsuse päevavajaduste rahuldamise küsimus ja kodanikel pole oma õiguste ja huvide kaitsel mitte millelegi apelleerida. Me võime samuti tõdeda, et võimude lahusus on tänases Eestis sõnakõlks.”

„Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et nüüd, kui ESM on kohtu poolt kuulutatud puhtalt poliitilise otsuse küsimuseks, on see leping samavõrd tühistatav, kui kehtima pandav,” selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Mart Helme. „Meil pole illusioone, et praegune Riigikogu koosseis jätkab 1940. aasta Riigivolikogu vaimses jäljes ning kiidab eesti rahvale hukutava ESM lepingu heaks. Konservatiivne Rahvaerakond seab oma tähtsaimate poliitiliste eesmärkide hulka saavutada lepingu võimalikult kiire tühistamine poliitilise protsessi käigus.”

EKRE juhatus
Allikas: http://www.ekre.ee/






2 kommentaari:

Anonüümne 14. juuli 2012, kell 09:42  

Mission Impossible. See on sama kui öelda Rotschildile või Windsoritele, et me ei soovi teiega tegemist teha.

Kes midagi muuta saab, on ainult rahvas läbi teadliku tarbimise, töökoha valiku, poliitikute valimise jne. Paraku on suur osa veel pimeduses. Ja teine suur osa, kes saavad aru, kui peavad teenistus olulisemaks.

Kedagi ei saa usaldada. Isegi EKRE võibolla kontrollitud oppositsioon.

Süsteemivõrk on niivõrd ümber mässitud.

Metsmati

Matti Ilves 14. juuli 2012, kell 11:01  

Ei ole siin võimatut midagi. Iga päev töötab rahvuslike jõudude kasuks. EL-u lagunemine ja € kukkumine on lähedal. Siis pääsevad võimule teised jõud, keda huvitab eestlaste ja meie riigi saatus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP