RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 24. juuli 2012

MATTI ILVES: UUDISEID SOTSIALSTLIKULT PRANTSUSMAALT

Nüüd sai mulle teatavaks, et sotsialistist president Francois Hollande tühistab Nicolas Sarkozy kehtestatud maksu välismaistele kaupadele. Selle sammuga näitab Hollande end tõelise euroföderalistina ja globaliseerijana.
Kehtestas ju Sarkozy selle maksu kohalike tootjate huvides ja tööpuuduse vähendamiseks. Tööpuudus on seal pragu peaaegu 10% ja on viimase 12. aasta suurim, see ei näi aga sotsialiste häirivat. Muidugi ei anna selline tööpuudus võrrelda Hispaaniaga, kus see võib varsti ulatuda juba 25%-ni. Selle asemel tegeleb Hollande populistlike sammudega, nagu presidendi ning ministrite palkade vähendamise ja mitmete soodustuste piiramisega neile, mis riigieeralve tasakaalustamisele ei avalda mingit tulemust. Ja veel üks "hea" uudis prantslastaltele, Hollande lubas ka tunduvalt vähendada presidendi lennuki kasutamist! Tõsi, on asutud ka pitsitama rikkaid ja kõrgeima palgaastme sissetulekutelt võetakse maksudena riigieelarvesse tervelt 70%, mis minu meelest on liiga suur osa.

Siin oleks Eesti valitsusel Nicolas Sarkozy´lt nii mõndagi õppida, ka meil tuleks kehtestada välismaistele kaupadele kõrgem maks ja vastavalt alandada Eestis toodetud kaupade (ka toidukaupade) käibemaksu. Sest ei ole meil ju võimalik Euroopa Liidu tingimustes kasutada kaitsetolle, mis soodustaksid kohalikku tootmist. Aga kahjuks jääb see vaid soovituseks, sest meie euroföderalistidest valitsuselt ja Riigikogult pole selliseid samme kahjuks oodata.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP